X
Επικαιρότητα

Internet στο αυτοκίνητο από τη BMW

Όπως φαίνεται, οι άνθρωποι της BMW δεν ασχολούνται μόνο με την οδική συμπεριφορά και τον οικολογικό χαρακτήρα των μοντέλων τους αλλά κοιτάνε και προς άλλες κατευθύνσεις. Στη διεθνή έκθεση CeBit 2008 η βαυαρική εταιρία θα παρουσιάσει το πρώτο παγκοσμίως in-car σύστημα απεριόριστης πρόσβασης στο διαδίκτυο, μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί μέρος του γενικότερου προγράμματος ConnectedDrive και εξέλιξη του BMW online, που παρουσιάστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι και πρόσφερε τη δυνατότητα αναζήτησης στοιχείων από το Google.

Έτσι, πέρα από τις λειτουργίες τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας, πλοήγησης και κλιματισμού, ο οδηγός θα χρησιμοποιεί το χειριστήριο του iDrive για την πλοήγησή του στο διαδίκτυο, όπως θα έκανε με ένα συμβατικό ποντίκι υπολογιστή.

Η έγχρωμη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό είναι σε θέση να παρουσιάζει διαδικτυακούς τόπους σε υψηλή ανάλυση, ενώ μία πρόσθετη λειτουργία χρησιμεύει για τη μεγέθυνση ειδικών κομματιών της οθόνης κατά 1,5 ή 2 φορές.

Βεβαίως, όπως συμβαίνει και με τους τηλεοπτικούς δέκτες, η περιήγηση στο ίντερνετ θα είναι εφικτή μόνον όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!