X
Επικαιρότητα

Ημι-αποκάλυψη νέο Fiat Viaggio!

Η Fiat αποκαλύπτει μερικώς το νέο Viaggio, ένα 4θυρο σεντάν το οποίο βασίζεται στο Dodge Dart και προορίζεται για την ακμάζουσα αγορά της Κίνας.

Η ιταλική εταιρεία αποκαλύπτει μερικώς το νέο FiatViaggio, ένα 4θυρο σεντάν το οποίο βασίζεται στο Dodge Dart και προορίζεται για την ακμάζουσα αγορά της Κίνας.

Στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, τον περασμένο Ιανουάριο, ο Όμιλος Fiat κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με την πρεμιέρα του νέου Dodge Dart, ενός ολοκαίνουργιου για την Chrysler 4θυρου αυτοκινήτου, το οποίο βασίζεται στο δάπεδο της επιτυχημένης στη Γηραιά Ήπειρο Alfa Romeo Giulietta. Σήμερα, λίγες μόλις μέρες πριν η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου ανοίξει και επίσημα τις πύλες, η «μαμά» Fiat παρουσιάζει κατά το… ήμισυ τη δική της εκδοχή/παραλλαγή. Το όνομά της; Fiat Viaggio. Παρά το γεγονός ότι οι teaser φωτογραφίες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ένα μόλις μέρος του νέου ιταλικού σεντάν, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι πρόκειται για ένα αρκούντως μοντέρνο σύνολο, το οποίο έχει σχεδιαστεί εξολοκλήρου από τους σχεδιαστές του Centro Stile στο Τορίνο, με συνολικό μήκος 4,679 μ., πλάτος 1,85 μ. και μεταξόνιο οριακά μεγαλύτερο από 2,7 μ.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, οι ιθύνοντες της ιταλικής εταιρείας διάλεξαν ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει σήμερα το τεχνολογικό… ράφι του Fiat Group. Έτσι, κάτω από το καπό του αυτοκινήτου θα φιλοξενείται ο γνωστός 1.400άρης υπερτροφοδοτούμενος T-Jetβενζινοκινητήρας, ο οποίος θα αποδίδει, ανάλογα με την έκδοση, 120 ή 150 ίππους. Την κίνηση θα μεταφέρει στους εμπρός τροχούς ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή, κατόπιν παραγγελίας, το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDTC (Dual Dry Clutch Transmission) που εξέλιξε η Fiat Powertrain.

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή της αναφοράς μας, το νέο Fiat Viaggio θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, όπου και θα παράγεται από τον προσεχή Ιούλιο και εξής. Όσο για την γηραιά ήπεριρο, ανεπιβεβαίωτες έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο 2013 η Fiat αναμένεται να κατασκευάσει μια χάτσμπακ παραλλαγή του Viaggio, η οποία θα διατεθεί όχι μόνο στην Κίνα αλλά και στην Ευρώπη, αντικαθιστώντας έτσι το όχι και τόσο επιτυχημένο Bravo.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!