top icon
Επικαιρότητα

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωής τους στους ελληνικούς δρόμους.

Η απουσία του συντονισμού ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς αποδεικνύεται ως η σημαντικότερη αιτία για την αναποτελεσματικότητα της Ελλάδας στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων. Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη και κατά τη διάρκεια της Ημερίδας Οδικής Ασφάλειας με θέμα «Καθ’ οδόν με ατομική και συλλογική ευθύνη», η οποία διοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού.
   
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης αναφέρθηκε στην σημασία της οδικής ασφάλειας την οποία χαρακτήρισε «εθνική προτεραιότητα».
 
«Ήμουν νέος δημοσιογράφος όταν άκουγα ότι πρέπει να καθιερωθεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία. Γέρασα και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κ. Πάνος Σόμπολος. Σε 3 δισ. ευρώ εκτίμησε το ετήσιο κόστος των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, κ. Γιάννης Χανδάνος.
 
Στις ευθύνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης αναφέρθηκε ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Γιώργος Κανελλαΐδης. «Οι νεκροί κάθε μήνα από τροχαία στη χώρα μας ανέρχονται σε 150. Δηλαδή είναι σαν να συντρίβεται κάθε μήνα ένα αεροπλάνο με 150 επιβάτες και κανείς δεν ενδιαφέρεται». Ο κ. Κανελλαΐδης προέβλεψε μάλιστα ότι το 2008 θα καταγραφεί αύξηση των θυμάτων από τροχαία κατά 5%.
 
Στην ασφάλεια που προσφέρει στους χρήστες της η Αττική Οδός, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπόμπολας, ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Εμμανουήλ Δρακάκης, επισήμανε ότι η χώρα μας απέχει κατά πολύ από τον κοινό ευρωπαϊκό στόχο για μείωση κατά 50% των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα έως το 2010.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ