X
Επικαιρότητα

Ημερίδα Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”

Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών η ημερίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.), όπου διατυπώθηκαν δημιουργικοί προβληματισμοί και ανταλλάχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων στους ελληνικούς δρόμους. Οι ομιλητές εξέφρασαν τα ερωτήματά τους για την κυκλοφοριακή αγωγή των οδηγών, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους και τις μεθόδους βελτίωσής τους. Κανείς τους δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η χώρα μας έχει σε αναλογία κατοίκων τους περισσότερους νεκρούς και τραυματίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και το αναμφισβήτητο γεγονός πως το ανθρώπινο λάθος είναι ο θλιβερός «πρωταγωνιστής» των όσων δυσάρεστων συμβαίνουν στους ελληνικούς δρόμους.
Κατάφωρες παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εγκληματική αμέλεια όσον αφορά στην ανάπτυξη των παιδικών καθισμάτων και «αυτοκτονική» συμπεριφορά εξαιτίας της μη χρήσης των ζωνών ασφαλείας είναι οι κυριώτεροι λόγοι που χάνονται ηλιθιωδώς ζωές στους ελληνικούς δρόμους. Όσο κι αν κάπου οι κακοί δρόμοι κι οι αρνητικές συνθήκες κυκλοφορίας συμβάλλουν στις απώλειες, πάντοτε ο οδηγός είναι εκείνος που οφείλει να κάνει αναγνώριση των συνθηκών της μετακίνησής του και να προσαρμόσει την οδήγησή του ανάλογα με αυτές.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργος Σταυρόπουλος, ο Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Πανηγυράκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος, ο βουλευτής –δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Άρης Σταθάκης, ο επιθεωρητής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας δόκτωρ Joerg Beckmann, ο Διεθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της MAVA κ. Παύλος Λάσκαρις και ο Τάσος Μαρκουίζος «Ιαβέρης».
Η ημερίδα διεξήχθη υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), του Πανεπιστημίου Πατρών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ), με την ευγενική υποστήριξη της INFOTE.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!