X
Επικαιρότητα

Ημερίδα ecocity

Τις συνέπειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων και την παράνομη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης και ναυτιλίας είχε ως θέμα της η ημερίδα «Το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι συνέπειες στην υγεία», που διοργάνωσε ο εθελοντικός οργανισμός για το αστικό περιβάλλον «ecocity».

H εκδήλωση έλαβε χώρα στις 25 Mαΐου στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι από την Ιατρική Σχολή και το Λαϊκό Νοσοκομείο, στου Γουδή στην Αθήνα. Σε αυτήν κατατέθηκαν οι θέσεις από εκπροσώπους Υπουργείων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και εμπλεκόμενων φορέων,  με προσανατολισμό τη λύση του μεγάλου προβλήματος, που επηρεάζει τη δημόσια υγεία και την οικονομία της χώρας, ενώ επιβαρύνει ιδιαίτερα τον αέρα και το πράσινο των πόλεων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρώτη ενότητα της εκδήλωσης με τίτλο «Το λαθρεμπόριο πετρελαίου και η πολιτική βούληση», στην οποία κατατέθηκαν θέσεις εκπροσώπων από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, το ΥΠΕΚΑ, καθώς και από από τα κόμματα Νέα Δημοκρατία, ΛΑ.Ο.Σ, Οικολόγοι-Πράσινοι, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία. Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Το πρόβλημα και οι επιπτώσεις» μίλησαν ο Μιχάλης Πετράκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η Κλέα Κατσουγιάννη, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτρης Ιμπραήμ, Υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών, συντονιστής ευρωπαϊκών δράσεων Greenpeace και ο Γιώργος Πανηγυράκης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα του ecocity έκλεισε με την τρίτη ενότητα, η οποία είχε τον τίτλο «Η νέα τεχνολογία, οι εξελίξεις και η διαβούλευση».

Συμπερασματικά, εξετάστηκαν οι επιλογές και οι προσεγγίσεις λύσεων, που θα βοηθήσουν να ληφθούν μέτρα ικανά για τη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecocity.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!