X
Επικαιρότητα

Ηλεκτροκινητήρες σε όλα τα Volvo από το 2019 και εξής

Η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε πως κάθε νέο μοντέλο που θα παρουσιάζει από το 2019 και εξής θα εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα.

Με την πρωτοποριακή αυτή απόφαση που αποτελεί την πρώτη στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, η Volvo «τοποθετεί» την ηλεκτροκίνηση στην κέντρο των δραστηριοτήτων της σηματοδοτώντας παράλληλα για την ίδια –μας αρέσει δεν μας αρέσει- την αρχή του τέλους για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όπως ανακοινώθηκε, σε δύο χρόνια από σήμερα κάθε νέα παρουσία στην επερχόμενη γκάμα των μοντέλων της θα φιλοξενεί στα «σωθικά» της έναν ηλεκτροκινητήρα. Έτσι, από το 2019 η γκάμα θα συμπληρώνεται σταδιακά είτε με αμιγώς ηλεκτρικά τετράτροχα και plug-in υβριδικές προτάσεις, είτε με αυτοκίνητα που θα διαθέτουν ήπιας μορφής υβριδικά συστήματα κίνησης.

Τα στελέχη της σουηδικής εταιρείας ανακοίνωσαν με πάσα επισημότητα πως από το 2019 έως και το 2021 το ντεμπούτο τους θα πραγματοποιήσουν πέντε στο σύνολο «φουλ» ηλεκτρικά μοντέλα, με τα τρία να κοσμούνται από τα σήματα της Volvo και τα υπόλοιπα δύο από τα λογότυπα της θυγατρικής Polestar. Εν καιρώ, οι εν λόγω προτάσεις θα «υποστηριχτούν» από plug-in υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες θα κινούνται με τη… συμπαράσταση κινητήρων εσωτερικής καύσης που θα καταναλώνουν βενζίνη ή πετρέλαιο.

«Όλα γίνονται για τον καταναλωτή. Η ζήτηση για τα ηλεκτροκίνητα αυξάνεται και  εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε τόσο στις υπάρχουσες όσο και μελλοντικές ανάγκες τους. Από το 2019 και μετά θα μπορεί κανείς να επιλέξει όποιο ηλεκτρικό Volvo επιθυμεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Hakan Samuelsson

Και συμπλήρωσε:

«Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής κατά την οποία τα αυτοκίνητά μας να κινούνταν αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Είχαμε ανακοινώσει ότι θέλουμε να πουλάμε περί το 1 εκ. ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έως το 2025. Και το εννοούμε. Και αυτός είναι ο τρόπος για να το πετύχουμε».

Στις σχετικές δηλώσεις της η Volvo υπογράμμισε για μια ακόμα φορά τη δέσμευσή της για περεταίρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της το οποίο σχετίζεται τόσο με τα ίδια τα προϊόντα της, όσο και με το σύνολο των επιχειρηματικών και κατασκευαστικών δραστηριοτήτων της.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα η Volvo είχε ανακοινώσει πως η θυγατρική Polestar θα «μετουσιωθεί» μέσα στα επόμενα χρόνια σε μια ανεξάρτητη μάρκα η οποία θα εστιάσει την προσοχή της αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!