X
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό το νέο Audi A2

Δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της οικολογικής κατεύθυνσης της μάρκας για τα προσεχή χρόνια, το επερχόμενο Audi A2 θα διατίθεται αρχικά με ηλεκτρικό κινητήρα.

Δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της οικολογικής κατεύθυνσης της μάρκας για τα προσεχή χρόνια, το επερχόμενο Audi A2 θα διατίθεται αρχικά με ηλεκτρικό κινητήρα.
Ακολουθώντας τα χνάρια των γνωστών, πρωτότυπων έως τώρα προτάσεων της γερμανικής μάρκας με την ονομασία e-tron, η γερμανική εταιρεία φαίνεται να έχει αποφασίσει οριστικά την αναβίωση του Α2, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει τον πρώτο, αλλά και το βασικό, σε πρώτη φάση, φορέα της νέας ηλεκτρικής τεχνολογίας της. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το νέο Audi A2 (το οποίο εγκαταλείπει οριστικά τη λύση του αλουμινένιου πλαισίου που, ναι μεν επέφερε εν έτη 1999 μια δραστική όσο και σημαντική μείωση στο συνολικό βάρος του αμαξώματος, παρ’ όλα αυτά δε, εκτόξευε το κόστος παραγωγής και διάθεσης του μοντέλου στα ύψη) θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του 2012 αποκλειστικά με την υιοθέτηση ενός ηλεκτρικού κινητήρα, αντίστοιχου με εκείνου του Α1 e-tron (φωτ.) που είδαμε στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Υπενθυμίζουμε πως στην περίπτωση του Α1 e-tron, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 61 ίππους (σ.σ.: στιγμιαία βέβαια η απόδοση του μπορεί να φτάσει τους 102 ίππους) και περισσότερα από 15 χλγ. ροπής, συνεπικουρούμενος ωστόσο από έναν κινητήρα Wankel, χωρητικότητας 0,25 λίτρων, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος και επωμίζεται το ρόλο «φορτιστή» των συσσωρευτών ενέργειας του οχήματος (ιόντων λιθίου).
Ωστόσο, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί το τοπίο σχετικά με το αν αλλά και το πότε η γκάμα του νέου Audi Α2 θα συμπεριλάβει κάποια στιγμή και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου. Έως τότε πάντως, στόχος της Audi με την παραγωγή και διάθεση του ηλεκτρικού A2 είναι η επίσης επερχόμενη και με αντίστοιχη φιλοσοφία κατασκευής πρόταση από το στρατόπεδο της BMW, η οποία αναμένεται το 2013. _Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!