X
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό ταξί από τη VW

Ένα έξυπνο πρωτότυπο μοντέλο, που κινείται με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρα και προορίζεται για χρήση ταξί, παρουσίασε η VW ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το οικολογικό της προφίλ.

Ένα έξυπνο πρωτότυπο μοντέλο, που κινείται με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρα και προορίζεται για χρήση ταξί, παρουσίασε η VW ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το οικολογικό της προφίλ.
Το «Milano Taxi», όπως είναι η πλήρης αλλά και η επίσημη ονομασία του εν λόγω οχήματος, είναι, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας, «ένα αστικό MPV όχημα, που απευθύνεται αποκλειστικά στους οδηγούς ταξί των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων» με εξωτερικές διαστάσεις 3,73×1,6×1.66 μ.. Στην ουσία, Milano Taxi αποτελεί το πρώτο μιας σειράς μικρών οικολογικών μοντέλων από το στρατόπεδο της VW, η οποία, από το 2013 και εξής, αναμένεται να ξεκινήσει τη διάθεση στην ευρωπαϊκή αγορά μιας πλειάδας αντίστοιχων προτάσεων.
Την κίνηση του συγκεκριμένου οχήματος αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας με μέγιστη ισχύ 85 KW (117 ίπποι), με την ενέργεια να αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η αυτονομία κίνησης του οχήματος, βασικά χαρακτηριστικά του όποιου είναι η συρόμενη πλευρική πόρτα και ο ελεύθερος χώρος δίπλα από τον οδηγό στον οποίο θα μπορούν να μεταφέρονται τυχόν αποσκευές, θα υπερβαίνει σε ότι αφορά την αυτονομία κίνησης τα 300 χλμ.
Τέλος, αν απορείτε το λόγο που το συγκεκριμένο όχημα φέρει την ονομασία «Milano Taxi», οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας επισημαίνουν –και μάλιστα με… καμάρι- πως η τελευταία προκύπτει από τα επιλεχθέντα χρώματα που το κοσμούν (βλ. πράσινο και μαύρο), τα οποία είναι παραπλήσια με εκείνα των ταξί που κάποτε κυκλοφορούσαν στην ιταλική μεγαλούπολη!_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!