top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό σεντάν με αυτονομία 700 χλμ. ετοιμάζει η VW

Το νέο ηλεκτρικό σεντάν της VW θα αποτελέσει στο μέλλον το μοντέλο που θα αντικαταστήσει στη γκάμα της εταιρείας τα Passat και Arteon.

Η VW συνεχίζει την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος εξηλεκτρισμού της γκάμας της που έχει ως σημείο αναφοράς αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα βασίζονται στην ευέλικτη πλατφόρμα MEB -και όχι στην ακριβότερη PPE που χρησιμοποιούν προς το παρόν οι Porsche και Audi. Έτσι, μετά το… έναυσμα που έδωσαν τα ID.3 και ID.4, σειρά έχει ένα νέο 4θυρο EV, το οποίο ήδη εξελίσσεται από τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας στο Wolfsburg υπό την κωδική ονομασία Aero-B.

Η προβλεπόμενη αυτονομία των 700 χλμ. του μοντέλου αναμένεται να προκύψει πρωτίστως από την υψηλή αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου και έναν εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος θα επιτευχθεί χάρη και στη μικρή μετωπική επιφάνεια του μοντέλου. Ακριβώς όπως επετεύχθη στην περίπτωση της Porsche Taycan (Cd: 0.22).

VW Aero B

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Aero-B θα προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης που θα φτάνει στα 200 kW, πράγμα που σημαίνει ότι σε 10 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης DC θα μπορεί να «προσθέσει» τουλάχιστον 230 χλμ. αυτονομίας.

Το νέο 4θυρο EV της VW που αναμένεται να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,6 δλ. στην έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες και 8,5 δλ. σε εκείνη με έναν ηλεκτροκινητήρα και πίσω κίνηση. Η πρώτη εκδοχή του μοντέλου αναμένεται να αποδίδει 408 ίππους και η δεύτερη κοντά στους 270 ίππους.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ