top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Peugeot το 2010

Το νέο μοντέλο θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της PSA Peugeot-Citroen με τη Mitsubishi και θα βασίζεται στο iMiEV.

Την επιτάχυνση της διαδικασίας για την κατασκευή του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα στο 2010, ανακοίνωσε η PSA Peugeot-Citroen. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, ο πρόεδρος του ομίλου Κρίστιαν Στράιφ υπέγραψε σχετική συμφωνία με τον ομόλογό του της Mitsubishi Motors Corpotation, Οσάμου Μασούκο.
 
Οι δύο κατασκευαστές θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για την ευρωπαϊκή αγορά, που θα βασίζεται στο iMiEV της Mitsubishi. Τα δύο μοντέλα θα πωλούνται παράλληλα στη γηραιά ήπειρο, ενώ η Citroen προγραμματίζει την παραγωγή αυτοκινήτου που θα βασίζεται στο ηλεκτρικό πρωτότυπο C-Cactus.
 
Η PSA Peugeot-Citroen συνεχίζει την έρευνα για την ανάπτυξη ενός plug-in υβριδικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, στο οποίο μερικές από τις μπαταρίες αφαιρούνται για την εγκατάσταση ενός μικρού κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι υπόλοιπες μπαταρίες δίνουν μία εμβέλεια 50 χιλιομέτρων, αρκετή για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.
 
Η δεύτερη γενιά του συστήματος Stop&Start θα είναι διαθέσιμη από το 2010, ενώ για το 2011 προγραμματίζονται οι υβριδικοί κινητήρες ντίζελ, οι οποίοι θα εξοπλίζουν μοντέλα όπως το Citroen DS5 HYbrid4 και το Peugeot 3008 HYbrid4._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ