top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικά scooter από Smart και Mini!

Αξιοποιώντας την ευκαιρία της Έκθεσης του Παρισιού στα τέλη του μήνα, τόσο η Mini όσο και η Smart αναμένεται να παρουσιάσουν στην πόλη του φωτός δύο ηλεκτροκίνητα scooters υπό τη μορφή πρωτοτύπων!

Αξιοποιώντας την ευκαιρία της Έκθεσης του Παρισιού στα τέλη του μήνα, τόσο η Mini όσο και η Smart αναμένεται να παρουσιάσουν στην πόλη του φωτός δύο ηλεκτροκίνητα scooters υπό τη μορφή πρωτοτύπων!
 
Η ανάγκη για παραγωγή καθαρών οχημάτων… πάσης φύσεως ή μορφής είναι πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένη. Εναρμονισμένες πλήρως με το παραπάνω… κλίμα, οι Γερμανοί της Smart, αλλά και οι Βαυαροί αντίπαλοι τους (βλ. Mini) ανακοίνωσαν και επίσημα πως στο Παρίσι θα προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά, παρουσιάζοντας στα περίπτερά τους δύο νέες δίτροχες προτάσεις στην κατηγορία των scooters! Όπως είναι αναμενόμενο, πρόκειται για δίτροχες προτάσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων, καθώς και στις δύο περιπτώσεις την κίνηση έχουν αναλάβει δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι στον πίσω τροχό. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες-σκίτσα οι οποίες είδαν… πρόωρα το φως της δημοσιότητας τις μέρες που μας πέρασαν, το ηλεκτροκίνητο scooter της Mini διαθέτει ρετρό αναφορές όσον αφορά στη σχεδίαση των εξωτερικών του επιφανειών, με τους χρωματικούς συνδυασμούς των τελευταίων (βλ. γκρι-κίτρινο) να παραπέμπουν ευθέως σε εκείνους του ηλεκτροκίνητου Mini E. Κάτω ακριβώς από τη σέλα των δύο γερμανικών αυτών προτάσεων κρύβεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, η φόρτιση των οποίων μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αρωγή ενός κοινού καλωδίου φόρτισης οικιακού δικτύου που βρίσκεται αποθηκευμένο σε ειδική θέση. Μάλιστα, στην περίπτωση του scooter της Smart, η αυτονομία κίνησης ανακοινώνεται πως θα αγγίζει τα 100 χλμ., ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στον τομέα της ασφάλειας, καθώς στο βασικό εξοπλισμό του τελευταίου θα συμπεριλαμβάνεται και αερόσακος για τον οδηγό-αναβάτη. _Χ.Α. 

Mini Scooter

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ