X
Επικαιρότητα

Ιδού η συλλεκτική Ferrari F60 America!

Γιορτάζοντας την 60η επέτειο της στη Β. Αμερική, η Ferrari παρουσίασε την εξωτική όσο και συλλεκτική F60 America, που δυστυχώς θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα.

Γιορτάζοντας την 60η επέτειο της στη Β. Αμερική, η Ferrari παρουσίασε την εξωτική όσο και συλλεκτική F60 America, που δυστυχώς θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα.

Όπως είναι προφανές, το νέο αυτό υπερ-αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας δεν αποτελεί παρά την ανοιχτή έκδοση της F12 Berlinetta. Η απόφαση των ιθυνόντων της Ferrari να κατασκευάσουν μόλις 10 αντίτυπα είναι μάλλον δικαιολογημένη, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο παραπέμπει… ευθέως στην 275 GTS4 NART Spider, την ανοιχτή, με άλλα λόγια, έκδοση της 275 GTB4, μοντέλο το οποίο παράχθηκε σε ισάριθμα αντίτυπα μετά από σχετικό αίτημα του Luigi Chinetti, του τότε εισαγωγέα των μοντέλων Ferrari στη Β. Αμερική, προς τον αείμνηστο Enzo Ferrari. Η…σημερινή, αποκλειστικά μπλε, Ferrari F60 America, πέρα από την απουσία «σταθερής» οροφής (σημ.: τη θέση της έχει πάρει μια μαλακή, η οποία ανοίγει/κλείνει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα), φέρει μια σειρά σχεδιαστικών αλλαγών σε ουκ ολίγα σημεία του αμαξώματος της σε σχέση με την F12 Berlinetta. Και συγκεκριμένα, στο ρύγχος, στα φτερά, ακόμα και στις πόρτες, οι οποίες είναι πλήρως ανασχεδιασμένες.

Στο… ιδιαίτερο εσωτερικό της F60 America βασικό γνώρισμα αποτελεί ο χώρος εμπρός από τον οδηγό, ο οποίος είναι βαμμένος σε χρώμα κόκκινο (όπως και το κάθισμά του!), ενώ εκείνος εμπρός από το συνοδηγό σε μαύρο. Επίσης, τα καθίσματα κοσμούνται από τα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας, ενώ συνολλικά έχουν υιοθετεί πολλά σχεδιαστικά γνωρίσματα που συναντάμε τόσο στην LaFerrari, όσο και στην 458 Speciale.

Την κίνηση στην F60 America, η οποία θα κοστίζει στους δέκα τυχερούς ιδιοκτήτες της περί τα 2 εκ. ευρώ, κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 730 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και σε συνδυασμό με ένα 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είναι σε θέση να εξασφαλίσουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,1 δλ._Χ.Α.


Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!