X
Επικαιρότητα

Ιδού η νέα Delta!

Η έκπληξη εκ μέρους της Lancia στην πρεμιέρα του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας -στο οποίο είναι κύριος χορηγός- ανακοινώθηκε, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο ένα όνομα από την πρόσφατη ιστορία της: Delta HPE Concept Car.
Η «εισαγωγή» στη Delta τρίτης γενιάς, της οποίας τα πρώτα στοιχεία φάνηκαν στο πρωτότυπο Grandturismo Stilnovo του 2003, μοιάζει πολύ ενθαρρυντική για το μοντέλο παραγωγής που θα επακολουθήσει.
Οι πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα λένε πως οι όλοι οι κινητήρες βενζίνης και diesel, που θα εφοδιάσουν τη νέα Delta, θα είναι υπερτροφοδοτούμενοι. Πλήρη στοιχεία γι αυτούς δεν υπάρχουν, καθώς ακόμη εξελίσσονται και θα αποτελέσουν τη νέα γενιά κινητήρων του Gruppo Fiat (εκτός των άλλων, θα εξοπλίσουν και το Grande Punto).
H χωρητικότητά τους θα είναι από 1.4 μέχρι 1.6 λίτρα –ίσως και 1.8 κάποια στιγμή- ενώ η απόδοσή τους θα κυμαίνεται από τους 120 ως τους 200 ίππους. Τα νέα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή με αυτόματο σειριακού τύπου.
Στις κορυφαίες εκδόσεις της η Delta θα διαθέτει και ανάρτηση ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, ενώ οι διαστάσεις της θα ξεπερνούν τα συνήθη επίπεδα της κατηγορίας των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, προσφέροντας μεγάλους χώρους στους επιβάτες της.
Η παραγωγή τoυ νέου μοντέλου της Lancia, που θα βασίζεται στο πάτωμα του νέου Fiat Bravo, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2007.
Με την ανακοίνωση της παραγωγής της νέας Delta, αποδεικνύεται έμπρακτα η έμφαση που δίνει το Gruppo Fiat στο παρόν και το μέλλον της Lancia,

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος: 4,5 μ.
Πλάτος: 1,8 μ.
Ύψος: 1,5 μ.
Μεταξόνιο: 2,7 μ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!