top icon
Επικαιρότητα

Η Toyota στο Τόκιο

Με μια σειρά από πρωτότυπα οχήματα αναμένεται να δώσει το παρόν η Toyota, στην 40ή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Η Ιαπωνική εταιρία εκτός από τα εμπορικά της αυτοκίνητα, πρόκειται να παρουσιάσει και αρκετές πρωτότυπες ιδέες, όπως: το i-REAL, το Hi-CT, το FT-MV και το 1/X.

Το i-REAL  επαληθεύει τη θεωρεία που θέλει μια εικόνα να ισούται με χίλιες λέξεις. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια τρίκυκλη πολυθρόνα, η οποία μάλιστα διαθέτει δυο τροχούς μπροστά και έναν πίσω. Το μεταξόνιό του αυξομειώνεται ανάλογα με την ταχύτητά του. Το μικρό μεταξόνιο προσφέρει ευκινησία στις χαμηλές ταχύτητες, ενώ το μεγαλύτερο κρατάει πιο χαμηλά το κέντρο βάρους του i-REAL, γεγονός απαραίτητο για τις πιο γρήγορες μετακινήσεις. Το ασυνήθιστο πρωτότυπο της Toyota είναι εξοπλισμένο με περιμετρικούς αισθητήρες, οι οποίοι προειδοποιούν για ενδεχόμενες συγκρούσεις με πεζούς ή αντικείμενα.

Το υβριδικό Hi-CT απευθύνεται κυρίως σε νέους και, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Toyota, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αποτελέσει μόδα. Προορίζεται κυρίως για μετακινήσεις μέσα στην πόλη, καθώς κινείται με γενικά χαμηλές ταχύτητες. Διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα και μπορεί να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του εύκολα, από εξωτερικές πηγές ρεύματος. Αυτό όμως που το κάνει ξεχωριστό, είναι ο αποσπώμενος χώρος αποσκευών, στο πίσω μέρος του οχήματος, ο οποίος χωράει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ ενός δραστήριου νέου, από σανίδες του serf, μέχρι ποδήλατα, snowboards κ.λπ.

Το FT-MV, είναι το πρωτότυπο της Toyota, που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά. Έχει δανειστεί ορισμένα χαρακτηριστικά από το F3R, ένα άλλο πρωτότυπο της Ιαπωνικής εταιρίας, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2006, στο Detroit. Πρόκειται λοιπόν για ένα minivan, που διαθέτει έξι ανεξάρτητες θέσεις, ενώ οι πίσω θέσεις διαθέτουν οθόνες προβολής βίντεο. Στο εσωτερικό του FT-MV πάντως, αυτό που αναμφίβολα τραβάει τα βλέμματα, είναι ο φουτουριστικός φωτισμός του, δεξιά και αριστερά στον ουρανό.

Το 1/X τέλος, είναι ένα από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον πρωτότυπα της Toyota. Οι Ιάπωνες φαίνεται πως έχουν εστιάσει στον περιορισμό του βάρους του, ενώ το εφοδίασαν με τη γνωστή τους υβριδική τεχνολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 1/X, σχεδιαστικά, θα αποτελέσει προπομπό ορισμένων μελλοντικών μοντέλων της Toyota. Ανάμεσά τους πάντως δεν αναμένεται να είναι το ανανεωμένο Prius, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ