top icon
Επικαιρότητα

Η Tata στην Ευρώπη!

Μόλις λίγες ημέρες από την εξαγορά των Jaguar και Land Rover, η Tata προχωράει σε μία ακόμα «κίνηση ματ», ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας η πρώτη αντιπροσωπεία θα ανοίξει στη χώρα μας το Σεπτέμβριο του 2009, αναγνωρίζοντας -από τα βήματα των Κορεατών- το πρόσφορο έδαφος για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Ο στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2010 να έχει δημιουργήσει δίκτυα πωλήσεων σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Για την απόφαση αυτή στάθηκε καταλυτικό το ενδιαφέρον του κόσμου γύρω από το περίπτερο της εταιρίας στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης.

Ωστόσο, παρότι οι Ινδοί δηλώνουν ότι το Nano, το αυτοκίνητο των 1.700 ευρώ, πληροί τις τυπικές προδιαγραφές ασφάλειας και ρύπων, δεν είναι διατεθειμένοι να το φέρουν στην ευρωπαϊκή αγορά, τουλάχιστον όχι πριν από το 2013 που θα κυκλοφορήσει η δεύτερη γενιά του.

Η αρχή θα γίνει με το Tata oneCAT, ένα αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με πεπιεσμένο αέρα, η παραγωγή του οποίου έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει εντός του 2009. Ο στόχος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι να δείξει ένα οικολογικό πρόσωπο, το οποίο οι ευρωπαίοι θα εκτιμήσουν, σαν πρώτη κίνηση από τον Ινδό κατασκευαστή. 

Φήμες πάντως θέλουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας να σχεδιάζουν ένα νέο SUV, προφανώς με την τεχνογνωσία της Land Rover, το οποίο θα είναι οικολογικό (ίσως ηλεκτρικό ή υβριδικό) και δεν θα ξεπερνάει σε τιμή τα 2.500 ευρώ!

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ