top icon
Επικαιρότητα

Η συλλεκτική Ferrari Sergio

Πρόκειται για ένα άκρως συλλεκτικό μοντέλο της Ferrari, που θα κατασκευαστεί σε μόλις έξι αντίτυπα φέροντας το όνομα του δημιουργού της, Sergio Pininfarina.

Πρόκειται για ένα άκρως συλλεκτικό μοντέλο της Ferrari, που θα κατασκευαστεί σε μόλις έξι αντίτυπα φέροντας το όνομα του δημιουργού της, Sergio Pininfarina.

Όπως είναι έκδηλο και από τις επίσημες φωτογραφίες, τις οποίες η ιταλική εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η νέα Sergio βασίζεται στη δημοφιλή 458 Spider αποτελώντας ένα μοντέλο που γεννήθηκε προκειμένου να τιμηθούν τα 60 χρόνια συνεργασίας με τον διάσημο ιταλικό σχεδιαστικό οίκο. Το πρώτο από τα μόλις έξι αντίτυπα που αναμένεται να κατασκευαστούν παραδόθηκε ήδη στον ιδιοκτήτη της στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στον τομέα των μηχανικών μερών, σημείο αναφοράς της διαφορετικής αυτής Ferrari αποτελεί ο ατμοσφαιρικός 8κύλινδρος σε διάταξη V κινητήρας των 4,5 λίτρων, ο οποίος εξασφαλίζει στη νέα Sergio επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3 δλ. αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 605 ίππων. Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, όπως οι αναρτήσεις, τα μετατρόχια κοκ, δεν παρατηρούνται αλλαγές σε σχέση με την 458 Spider.

Σχεδιαστικά, αλλαγές παρατηρούνται στο εμπρός μέρος, με τα νέα φωτιστικά σώματα να δεσπόζουν, ενώ πίσω ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η έντονα κυρτή διαμόρφωση του χώρου ανάμεσα στα φώτα. Από εκεί και πέρα, χαρακτηριστική είναι και η διχρωμία των εξωτερικών επιφανειών, τόσο στο πλάι όσο και στο εμπρός μέρος, επιλογή που αν μη τι άλλο παραπέμπει στις κατασκευές της ιταλικής εταιρείας των δεκαετιών του 60 και του 70, αλλά και οι νέας σχεδίασης ζάντες, οι οποίες είναι βαμμένες σε χρώμα… χρυσαφί. Στο εσωτερικό, τέλος, οι αλλαγές εστιάζονται στα νέα καθίσματα που διαθέτουν δέρμα και αλκαντάρα, καθώς και στις επενδύσεις από carbon στο ταμπλό και το εσωτερικό των θυρών.

Όσον αφορά την τιμή της συλλεκτικής Ferrari Sergio, παρά το γεγονός ότι οι Ιταλοί δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, οι έως τώρα εκτιμήσεις μιλούν για ένα ποσό που θα υπερβαίνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα 2,5 εκ. ευρώ!_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ