top icon
Επικαιρότητα

Η στατιστική του Τραμ…

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία, για το επιβατικό κοινό που διακινείται με το Τραμ, τα οποία γνωστοποιήθηκαν στη διημερίδα με θέμα «Ηλεκτροκίνητα Μέσα Μεταφοράς στην Ελλάδα», της οποίας οι εργασίες πραγματοποιούνται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
 
Πιο συγκεκριμένα, το Τραμ χρησιμοποιείται από το 31% των συνολικών χρηστών του, με σκοπό την μετακίνηση από και προς τους εργασιακούς χώρους. Ακολουθεί το ποσοστό των ατόμων που το προτιμούν για να μεταβούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (19%). Το 16% επί του συνόλου επιβιβάζεται σε αυτό προκειμένου να πάει κάπου να διασκεδάσει. Ακόμη, το 12% το χρησιμοποιεί για να μεταβεί στην αγορά. Περίπου ένας στους τέσσερις επιβάτες του Τραμ, είναι περιστασιακός.
 
Το ηλεκτροκίνητο μέσο χρησιμοποιείται πιο πολύ από γυναίκες (58%), ενώ η κυρίαρχη ηλικιακή ομάδα είναι από 18 ως 34 ετών (48.8%). Από πλευράς ικανοποίησης των όσων προσφέρει, δυσαρεστημένο είναι μόνο το 9.5% του κοινού και πολύ δυσαρεστημένο μόλις το 0.7%.   
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ