top icon
Επικαιρότητα

Η Saab λέει αντίο στη GM

Σε καθεστώς δικαστικής επιτήρησης εισέρχεται η Saab, προκειμένου να μετατραπεί σε ανεξάρτητη εταιρεία.

Η Saab εγκαταλείπει το πλοίο της General Motors πριν αυτό βυθιστεί. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, το διοικητικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας αποφάσισε να υποβάλλει αίτηση σε σουηδικό δικαστήριο, προκειμένου να μετατραπεί σε μία ανεξάρτητη και βιώσιμη εταιρεία.
 
Το δικαστήριο θα ορίσει επιτηρητή της διαδικασίας, ο οποίος θα συνεργαστεί με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η Saab θα υποβάλλει πλάνο αναδιοργάνωσης, το οποίο θα περιλαμβάνει τη συγκέντρωση στη Σουηδία όλων των τμημάτων σχεδίασης, μηχανολογίας και παραγωγής. Η πρόταση θα παρουσιαστεί στους πιστωτές και η αναδιοργάνωση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών.
 
«Μετά από την εξέταση κάθε πιθανής εναλλακτικής λύσης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η αναδιοργάνωση της Saab είναι ο καλύτερος τρόπος για την ανάδειξη μίας ανεξάρτητης εταιρείας που θα είναι έτοιμη για να επενδύσει κάποιος σε αυτήν», δήλωσε ο επικεφαλής της Saab Automobile, Γιαν Άακε Γιόνσον.
 

Η Saab αναζητά επενδυτές, κρατικούς και ιδιωτικούς έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει την εξέλιξη των μοντέλων που προγραμματίζει να παρουσιάσει μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο, και συγκεκριμένα τα 9-5, 9-3X και 9-4X._Κ.Μπ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ