top icon
Επικαιρότητα

Η Renault συζητάει με τη Ford για την αγορά της Volvo

Η Renault και η Ford βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα πώλησης της Volvo στο γάλλο κατασκευαστή.

Η Renault και η Ford βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα πώλησης της Volvo στο γάλλο κατασκευαστή. Σύμφωνα με το Reuters, οι συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει και απέτυχαν πέρσι, επαναλαμβάνονται τώρα. Οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις δεν είχαν βρει κοινό έδαφος στο τίμημα της εξαγοράς. Η Ford είχε αποκτήσει τη Volvo το 1999 έναντι 6,4 δισ. δολαρίων, με αποτέλεσμα να εκτιμά σήμερα την αξία της στα 6 δισ. δολάρια. Όμως η Volvo εμφανίζεται ζημιογόνος, με απώλειες μέσα στο 2008 της τάξης των 1,5 δισ. δολαρίων.
 
Το ενδιαφέρον της Renault για τη Volvo ξεκινάει από το 1993, όταν οι προσπάθειές της να την αποκτήσει βρήκαν εμπόδια στους Σουηδούς μετόχους αλλά και στο εσωτερικό της εταιρίας. Όμως, η σουηδική εταιρία θα ταίριαζε γάντι στο συνασπισμό Renault-Nissan, καθώς θα συμπλήρωνε τη γκάμα του, με τα μεγαλύτερα και πολυτελή αυτοκίνητα που κατασκευάζει.
 
Παρόλα αυτά η Volvo δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις προθέσεις της Renault. Θα προτιμούσε μάλλον να απορροφηθεί από τη γαλλική εταιρία και να αποτελεί ξεχωριστό τμήμα της, παρά να συμμετάσχει στο γάλλο-ιαπωνικό συνασπισμό.
 
Προς το παρών πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αντίτιμο που είναι διατεθειμένη να πληρώσει σήμερα η Renault προκειμένου να αποκτήσει τη Volvo.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ