X
Επικαιρότητα

Η Renault μειώνει την παραγωγή αυτοκινήτων

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, μπροστά στην επερχόμενη χρηματοοικονομική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, παρατηρώντας την επερχόμενη χρηματοοικονομική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, ώστε να καταφέρει να κλείσει το 2008 στα ίδια -τουλάχιστον- οικονομικά επίπεδα με εκείνα του 2007. Τον Οκτώβριο του 2008 οι πωλήσεις της Renault έπεσαν κατά 14.1% σε σχέση με εκείνες της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ακόμα και σε παραδοσιακά «καλές» αγορές, όπως η Ρωσική και η Ρουμάνικη.
Η εταιρία σκέφτεται πλέον να δώσει μεγάλη βαρύτητα στις πωλήσεις εταιρικών αυτοκινήτων, να προχωρήσει στην μείωση του κόστους μεταφοράς των αυτοκινήτων προς τους αντιπροσώπους της και να προσθέσει δελεαστικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας ολόκληρων γραμμών παραγωγής.
«Η μείωση της παραγωγής θα είναι η απάντησή μας στην άσχημη κατάσταση που μαστίζει την αγορά αυτοκινήτου, ώστε να μπορέσουμε να ισοσταθμίσουμε τις πωλήσεις με το εμπόρευμα που ήδη διαθέτουμε. Στόχος μας είναι στο τέλος του 2008 να βρεθούμε στο ίδιο επίπεδο με το 2007», είπε ο Michel Faivre, αντιπρόεδρος των πωλήσεων.
Στη Ρουμανία η Dacia Pitesti θα κλείσει το εργοστάσιό της το διάστημα 20 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου. Αντίστοιχα, θα παύσουν προσωρινά οι γραμμές παραγωγής στο Flins (20 Nοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου) και στο STA Ruiz (10 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου). Στην Ισπανία (Valladolid) θα ανασταλεί η λειτουργία για επτά ημέρες, ενώ στην Palencia για επτά μέρες το Νοέμβριο και άλλες επτά το Δεκέμβριο.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!