top icon
Επικαιρότητα

Η Porsche εφοδιάζει την Cayenne με κινητήρα ντίζελ

Η Porsche διευρύνει την γκάμα των κινητήρων της Cayenne με μία έκδοση ντίζελ η οποία θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο του 2009.

Η Porsche διευρύνει την γκάμα των κινητήρων της Cayenne με μία έκδοση ντίζελ η οποία θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο του 2009. Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω των αλλαγών που επίκεινται στη νομοθεσία που σχετίζεται με τις ευρωπαϊκές αγορές. Όσο για τη συνεργασία με τον Όμιλο VW, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πετρελαιοκινητήρων στο χώρο, έδωσε το κατάλληλο έναυσμα για την κίνηση αυτή. Η Cayenne θα χρησιμοποιεί λοιπόν τον 3λιτρο V6 υπερτροφοδοτούμενο ντίζελ κινητήρα (της Audi), με 240 ίππους και 550 Nm ροπής. Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνεται είναι 9,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων CO2 244 γρ./χλμ.
 
Οι προσπάθειες της Porsche στην κατεύθυνση της ολοένα και μεγαλύτερης μείωσης στην κατανάλωση είναι διαρκείς. Ήδη από την Άνοιξη του 2007 εφοδίαζε την Cayenne με κινητήρες άμεσου ψεκασμού, οι οποίοι κατανάλωναν 15% λιγότερο καύσιμο σε πραγματικές συνθήκες. Παράλληλα, η Porsche εξελίσσει και μία υβριδική εκδοχή της Cayenne, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί προς τη τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.
 
Η νέα Cayenne ντίζελ θα είναι διαθέσιμη αρχικά στις ευρωπαϊκές αγορές, ήδη όμως γίνονται οι κατάλληλες προετοιμασίες για την επέκταση και στο εξωτερικό. Η Porsche αισιοδοξεί πως θα συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία του μοντέλου γενικότερα, καθώς στο οικονομικό έτος 2007/08 οι πωλήσεις του έσπασαν ρεκόρ με 45.478 μονάδες. Η τιμή της Cayenne ντίζελ αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στις 49.000 ευρώ με το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic-S στο βασικό της εξοπλισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ