X
Επικαιρότητα

Η Peugeot αποσύρει τη συμμετοχή της από το LeMans

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η γαλλική εταιρεία αποσύρει τη συμμετοχή της από τον διάσημο 24ώρο αγώνα αντοχής του LeMans για το 2012 εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η γαλλική εταιρεία αποσύρει τη συμμετοχή της από τον διάσημο 24ώρο αγώνα αντοχής του LeMans για το 2012 εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Η δυσοίωνη οικονομική πραγματικότητα πλήττει ολοένα και περισσότερο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και δη των αγόνων. Ως απόρροια της αντίξοης αυτής πραγματικότητας, ο Όμιλος PSA ανακοίνωσε και επίσημα πως αποσύρεται η συμμετοχή της Peugeot από τον 24ωρο αγώνα αντοχής του LeMans για το 2012. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γάλλος κατασκευαστής στην ιστοσελίδα της αγωνιστικής του ομάδας, «η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη» συμπληρώνοντας  μάλιστα χαρακτηριστικά πως «η Peugeot επέλεξε να επικεντρώσει την προσοχή της το 2012 στις εμπορικές πωλήσεις και στο ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα λανσαρίσματα νέων μοντέλων μέσα στη χρονιά, όπως είναι εκείνα των 208, 3008 Hybrid4, 508 RXH, 508 Hybrid4 και 4008». Αξίζει με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε εδώ πως ήδη από τον Οκτώβριο του 2011, ο Philippe Varin, που είναι ο CEO του Ομίλου PSA, του δεύτερου μεγαλύτερου γκρουπ εταιρειών μετά από εκείνο της VW, είχε εκπονήσει ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων στους κόλπους της Peugeot της τάξης των 800 περίπου εκ. ευρώ διασώζοντας συγχρόνως περί τις 6.000 θέσεις εργασίας.

Να προσθέσουμε πως οι επιτυχίες της Peugeot Sport στους αγώνες αντοχής με το εντυπωσιακό 908 περιλαμβάνει μέχρι και σήμερα 14 νίκες σε 16 αγώνες, με πιο σημαντική την διπλή επικράτηση της στον 24ώρο αγώνα του LeMans, το 2009, που έσπασε το 5ετές σερί νικών της Audi στο θεσμό.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές και πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, εν αντιθέσει με τα παραπάνω, απόλυτα «ασφαλές» είναι το πρόγραμμα συμμετοχής της αδελφής Citroen στο θεσμό του WRC για το 2012.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!