X
Επικαιρότητα

Η παράσταση άρχισε!

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη, όπου ξεκίνησε το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου κι υπόσχεται λαμπερές εκπλήξεις

Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης –που λαμβάνει χώρα για 61η φορά- βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, αφού ξεκίνησαν εκ μέρους των εταιρειών οι επίσημες παρουσιάσεις των νέων μοντέλων στους δημοσιογράφους. Το ενδιαφέρον της έκθεσης, που πλέον διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, είναι πολύ μεγάλο.

Παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες στις οποίες ο κάθε κατασκευαστής στηρίζει πάρα πολλά, καθώς η εμπορική επιτυχία βρίσκεται πάνω από όλα: Toyota RAV & Yaris, Suzuki Grand Vitara, Fiat Grande Punto, Jaguar XK, Lamborghini Gallardo Roadster είναι μερικοί από τους ήδη γνωστούς πρωταγωνιστές του επόμενου δεκαημέρου (η έκθεση διαρκεί για το κοινό από τις 15 ως τις 25 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να «κόψει» πάνω από ένα εκατομμύριο εισιτήρια).

Όμως, υπάρχουν πάντα και οι «εκπλήξεις», που παραμένουν μυστικές ως την τελευταία στιγμή, όπως για παράδειγμα η αποκάλυψη της αληθινά υπέροχης στην όψη BMW Z4 Coupe. Απρόοπτα σαν αυτήν κρατούν ψηλά την ιδιαίτερη γοητεία της Φρανκφούρτης, που βέβαια δεν παραλείπει παραδοσιακά να πλαισιώνεται και από πανέμορφες νεαρές κυρίες.

Mercedes ML 63 AMG & S -Class, Seat Leon & Altea FR, Maybach Exelero & Jeep Patriot είναι μερικά μόνο από τα υπόλοιπα «παιδιά» της παράστασης, καθώς η φαντασία των σχεδιαστών κι η ευρηματικότητα των σχεδιαστών μοιάζει ανεξάντλητη, ως προς το δημιουργικό της μέρος. Κι ας μη ξεχνάμε πως στη γερμανική πόλη βρίσκεται και ο προάγγελος του νέου Ford Mondeo, το εντυπωσιακό Iosis. Ακόμη «εντοπιότητα» ούτως ή άλλως δηλώνει το Volkswagen Eos, ενώ σίγουρα η παράδοση –σύνδεση με το λαμπρό παρελθόν καλά κρατεί με την παρουσίαση του Μini με το μακρύ μεταξόνιο.

Στους πολύ σημαντικούς συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνεται και το Μitsubishi Concept Sportback, που κατά πάσα πιθανότητα «προδίδει» το επόμενο Lancer. Στην Porsche ίσως ξαναπιάσουν πάλι τα «μολύβια» τους σε πυρετό δημιουργίας, αφού το Αudi Q7 που στέκει ολόφωτο στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της εταιρείας «γεννήθηκε» για να αντιμετωπίσει την Cayenne τους. Όσο για το Renault Clio III και τα concect cars Renault Egeus και Citroen C-Airlounge, συστάσεις ιδιαίτερες δε χρειάζονται: θα καταπλήξουν, το καθένα το δικό του κοινό.

Αυτά προς το παρόν, γραμμένα ελεύθερα και χωρίς τεχνολογικές ή εμπορικής μορφής λεπτομέρειες. Περισσότερη Φρανκφούρτη σταδιακά τις επόμενες ημέρες από την ιστοσελίδα μας κι ακόμη περισσότερη στο τεύχος των 4Τροχών του Οκτωβρίου, όπου η «ταξιδιωτική ομάδα –αποστολή» του περιοδικού θα καταγράψει χωρίς φειδώ τις εντυπώσεις της από ένα γεγονός που έζησε από πολύ κοντά…

(Photos: AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!