top icon
Επικαιρότητα

Η παραγωγή του νέου Cupra Born ξεκινά στο δεύτερο μισό του 2021

Η Cupra επιβεβαίωσε το όνομα αλλά και τον χρόνο για την έναρξη παραγωγής του νέου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου Born, το οποίο θα διατίθεται και μέσω μηνιαίας συνδρομής.

Στα πλαίσια της σημερινής παρουσίασης του νέου Cupra Formentor VZ5, η ισπανική εταιρεία επιβεβαίωσε τις επόμενες κινήσεις για τη χρονιά που διανύουμε, οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την ηλεκτροκίνηση και το αμιγώς ηλεκτρικό Cupra Born, όπως τελικά θα ονομάζεται το πρώτο EV της.

Σύμφωνα με την Cupra και τον Πρόεδρό της Wayne Griffiths, «το Born θα αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τον διαισθητικό σχεδιασμό και την άμεση απόδοσή του. Αυτό το όχημα θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων».

Cupra Born

Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Cupra, το νέo Born θα προσφέρεται στην αγορά μέσω συνδρομητικών συμβολαίων, με μηνιαίο τέλος που θα περιλαμβάνει τη χρήση του οχήματος και άλλες σχετικές υπηρεσίες.

Όπως ανακοινώθηκε, το ηλεκτρικό Cupra Born θα έχει αυτονομία έως και 500 χλμ. και αναμένεται να μπει στην παραγωγή στη μονάδα της VW στο Zwickau μέσα στο δεύτερο μισό του 2021.   

Στα πλαίσια των ίδιων δηλώσεών του, ο Wayne Griffiths αποκάλυψε ότι η Cupra συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με την μητρική εταιρεία του VW Group πάνω σε ένα entry-level ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί υπό τη μορφή πρωτοτύπου ακόμα και μέσα στη χρονιά – ωστόσο, η διάθεσή του δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το 2025.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ