top icon
Επικαιρότητα

Η Opel μειώνει την παραγωγή σε δύο εργοστάσιά της

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου κάνουν λόγο για περικοπές στην παραγωγή οχημάτων της Opel ούτως ώστε η τρέχουσα ζήτηση να ταυτιστεί με την προσφορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Allgemeine Zeitung, η Opel σχεδιάζει μετά το καλοκαίρι να περικόψει την παραγωγή των μοντέλων της στις μονάδες παραγωγής σε Ruesselsheim και Eisenach. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη η παραγωγή οχημάτων θα πέσει από 55 αυτοκίνητα την ώρα που είναι σήμερα σε 42, ενώ στη δεύτερη από 37 σε 30. Αξίζει να σημειωθεί πως στο εργοστάσιο της Opel που βρίσκεται στο Gliwice της Πολωνίας, η παραγωγή έχει ήδη ψαλιδιστεί σε 25, από 40, αυτοκίνητα ανά ώρα.

Σε σχετική ερώτηση που του υπεβλήθη, εκπρόσωπος της Opel φέρεται να δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα τα εξής:

«Όπως είναι φυσικό, προσαρμόζουμε τακτικά την παραγωγή στα εργοστάσιά μας».

Σύμφωνα με την Automotive News, η Opel παράγει στο Ruesselsheim  τα μοντέλα Insignia, Zafira, Holden Commodore και Buick Regal και στο Eisenach τα Adam και Corsa.

Αν μη τι άλλο, ο περιορισμός της παραγωγής στις δύο αυτές μονάδες προκαλεί έντονες ανησυχίες στους εργαζομένους τους, καθώς, αν το ψαλίδισμα πάρει μόνιμη μορφή, τότε είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να προβεί σε απολύσεις. Ωστόσο, η διοίκηση της Opel τονίζει ότι τα συνδικάτα των εργαζομένων έχουν ήδη συμφωνήσει για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας στο συγκεκριμένο θέμα, και ειδικότερα στον τομέα της προστασίας των θέσεων εργασίας, με ορίζοντα τον Ιούνιο του 2023._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ