top icon
Επικαιρότητα

Η οικονομική βοήθεια προς την Chrysler επενδύεται στο Hollywood

Η Chrysler LLC ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τους παραγωγούς της ταινίας Terminator: Salvation, αρνήθηκε όμως να αναφερθεί στο ύψος του ποσού της συμφωνίας.

Η Chrysler LLC ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τους παραγωγούς της ταινίας Terminator: Salvation, αρνήθηκε όμως να αναφερθεί στο ύψος του ποσού της συμφωνίας. Με μία κίνηση που σίγουρα θα αναστατώσει πολλούς, η εταιρία που βρίσκεται σε οικονομική εξάρτηση, φαίνεται να επενδύει το ελάχιστο ρευστό που διαθέτει προκειμένου να δει τα αυτοκίνητά της να περνάνε από τα καρέ της ταινίας του Terminator 4.
 
Η αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρία έλαβε πρόσφατα την κυβερνητική οικονομική ενίσχυση των 4 δις. δολαρίων, από τα χρήματα των φορολογουμένων. Να υπενθυμίσουμε ότι η Chrysler βρέθηκε κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και δεν θα μπορούσε να πληρώσει ούτε τους προμηθευτές της εάν δεν λάμβανε την κρατική ενίσχυση. Και ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε δεινή θέση, αποφάσισε να περικόψει το 1/3 των υπαλλήλων της.
 
Η Chrysler δεν είναι η πρώτη εταιρία που πραγματοποιεί τέτοιου είδους συμφωνίες. Έχουν προηγηθεί η General Motors με την ταινία The Transformers και η Ford στο Knight Rider. Όμως αυτά είχαν συμβεί πριν την οικονομική κρίση και φυσικά πολύ πριν από οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση. Θεωρούνται λοιπόν απόλυτα δικαιολογημένες οι κριτικές που λένε πως θα ήταν καλύτερα να επενδύονταν αλλού τα χρήματα αυτά, ειδικότερα από τη στιγμή που τα προϊόντα της Chrysler δεν χρειάζονται αυτή τη δημοσιότητα για να γίνουν γνωστά.
 
Όπως φαίνεται μόνον ο χρόνος θα μπορέσει να δείξει κατά πόσο η εμπορική στρατηγική της Chrysler ήταν σωστή. Το Terminator:Salvation με πρωταγωνιστή τον Christian Bale, θα βγει στις αίθουσες των Η.Π.Α., του Καναδά, της Γερμανίας και της Ν. Κορέας στις 22 Μαίου, με τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν αμέσως μετά.
 
Να κλείσουμε λέγοντας ότι πιθανότατα η Chrysler πρόκειται να ζητήσει 3 επιπλέον δις δολάρια από το κράτος, όταν θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για την ανάκαμψη της εταιρίας τον επόμενο μήνα._Γ.Κυρ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ