X
Επικαιρότητα

Η οικονομική κρίση φέρνει προβλήματα στην Tesla

Η οικονομική κρίσει που μαστίζει τις χρηματαγορές φαίνεται να ταλαιπωρεί και την Tesla Motor.

Η οικονομική κρίσει που μαστίζει τις χρηματαγορές φαίνεται να ταλαιπωρεί και την Tesla Motor που αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Ο βασικός επενδυτής, πρόεδρος και ιθύνον νους της εταιρίας, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απαλλάξει τον νυν γενικό διευθυντή Ze’ev Drori από τις αρμοδιότητές του, ο οποίος όμως θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο ως αντιπρόεδρος. Ο Musk ανακοίνωσε επίσης ότι προκειμένου να επιβιώσει η εταιρία θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες περικοπές θέσεων, καθώς και η καθυστέρηση στην παραγωγή του αναμενόμενου 4θέσιου σεντάν με την επωνυμία Model-S.
«Στόχος μας ως εταιρία είναι να επαναφέρουμε τη διαθεσιμότητα σε ρευστό μέσα στους επόμενους έξι με εννέα μήνες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περικόψουμε την παραγωγή, να βελτιώσουμε τα περιθώρια κέρδους από το Roadster και να περιορίσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να διατηρήσουμε την ποιότητά μας καθώς και τις υπηρεσίες προς τους πελάτες μας», δήλωσε ο Musk.
Ο νέος γενικός διευθυντής της Tesla αποφάσισε επίσης ότι το βάρος της παραγωγής θα πρέπει να πέσει σε δύο άξονες: στο Roadster EV και στους κινητήρες που στοχεύουν να πωληθούν σε άλλους κατασκευαστές. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε άλλο παγώνει προς το παρόν. Και παρόλο που ο Musk δεν ανακοίνωσε ακριβή αριθμό απολύσεων, εντούτοις έκανε σαφές πως θα διακοπεί η συνεργασία με ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη λόγω της συρρίκνωσης της εταιρίας. Μάλιστα, θα μετακινηθούν και οι εγκαταστάσεις κατασκευής οχημάτων από το Rochester Hills κοντά στο Ντιτρόιτ, στις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας στο San Jose.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!