top icon
Επικαιρότητα

Η Nissan στο Παρίσι

Η Nissan ανακοίνωσε τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες για το Παρίσι: το πρωτότυπο Nuvu, το ολοκαίνουριο Pixο και το ανανεωμένο Note.

Η Nissan ανακοίνωσε τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες οι οποίες προγραμματίζονται για το σαλόνι του Παρισιού: το πρωτότυπο Nuvu, το ολοκαίνουριο Pixο, ένα αυτοκίνητο πόλης, και το ανανεωμένο Note.
 
Τα βλέμματα θα στραφούν κυρίως στο Nuvu, ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που φιλοδοξεί να περάσει στην παραγωγή ως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Το 2+1 θέσεων όχημα χρησιμοποιεί προχωρημένη τεχνολογία και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή, από τους οποίους τροφοδοτούνται οι μπαταρίες. Επίσης, στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται οργανικά, φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά. Η Nissan υπογραμμίζει πως το Nuvu δεν έχει καμία σχέση με το EV που είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή και θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Τόκυο το 2009.
 
Στη συνέχεια το ενδιαφέρον θα κερδίσει το ολοκαίνουργιο Pixo, ένα οικονομικό πεντάθυρο όχημα τεσσάρων θέσεων. Ο κινητήρας του ενός λίτρου ο οποίος βασίζεται σε τεχνολογία της Suzuki, θα κατασκευάζεται στο Δελχί της Ινδίας. Το Pixo έχει ως στόχο τη χαμηλή κατανάλωση και τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2009. Οι διαστάσεις του είναι 3.565 χιλ. μήκος, 1.600 χιλ. πλάτος και 1.470 χιλ. ύψος. Το μεταξόνιο του φτάνει τα 2.360 χιλ.
 
Τέλος, το Note έχει υποστεί αισθητική ανανέωση, στην οποία περιλαμβάνονται νέα φώτα εμπρός – πίσω και νέα μάσκα και προφυλακτήρας εμπρός. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν νέα όργανα και το ολοκαίνουργιο σύστημα ήχου/επικοινωνίας το οποίο η ιαπωνική εταιρία ονομάζει Nissan Connect. Επίσης το Note θα διαθέτει λίγο πιο σφιχτή ανάρτηση και ένα νέο κινητήρα dCi 1,5 λίτρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ