X
Επικαιρότητα

Η νέα Mercedes ML θα ονομάζεται GLE!

Αλλαγή πολιτικής στην ονοματολογία των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας και για το κορυφαίο SUV της, το οποίο αναμένεται να ανανεωθεί πριν από το πέρας της χρονιάς.

Αλλαγή πολιτικής στην ονοματολογία των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας και για το κορυφαίο SUV της, το οποίο αναμένεται να ανανεωθεί πριν από το πέρας της χρονιάς.

Η αρχή έγινε με την CL, η οποία πλέον ονομάζεται S-ClassCoupe. Από τις αρχές του 2015, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι πωλήσεις της facelift έκδοσης της M-Class (σημ.: η πρεμιέρα του νέου μοντέλου είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί στην Έκθεση του Παρισιού στις αρχές του Οκτώβρη), το πολυτελές crossover της Mercedes, το οποίο αισίως περνά στην τρίτη κατά σειρά γενιά του, θα μετονομαστεί σε GLEClass. Μετά την πρεμιέρα του, οι ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας αναμένεται να παρουσιάσουν και την έκδοση κουπέ (βλ. GLE Coupe), η οποία, μέχρι σήμερα, είναι ευρέως γνωστή ως MLC. Όπως πληροφορούμαστε, το γράμμα «Ε» στην ονομασία του μοντέλου αναφέρεται στη αντίστοιχη σειρά μοντέλων της εταιρείας, στην οποία και βασίζεται το νέο SUVμοντέλο της Mercedes. Πέρα από τις σχεδιαστικές τροποποιήσεις, σημείο αναφοράς για τη νέα GLEθα είναι η παρουσία μιας υβριδικής έκδοσης στη γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων, η οποία αναμένεται να εμπλουτιστεί με τον νέο V6 3λιτρο κινητήρα τούρμπο της εταιρείας.

Κατʼ αντιστοιχία, ο διάδοχος της GLK θα μετονομαστεί, όταν παρουσιαστεί επίσημα, σε GLC, όντας ένα μοντέλο ανάμεσα στις GLA και GLE, το οποίο θα βασίζεται στο δάπεδο της σειράς C. Όσο για την έκδοση Coupe της νέας GLK, οι ιθύνοντες της Mercedes φαίνεται να μην έχουν πάρει ακόμα τις οριστικές τους αποφάσεις, αν και η παρουσία στις αγορές της νέας BMW X4 είναι βέβαιο πως θα τους ωθήσει ώστε να δώσουν την τελική έγκριση για την εξέλιξη και παραγωγή της._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!