X
Επικαιρότητα

Η νέα Mercedes CL

Με ανανεωμένο παρουσιαστικό και ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στα κινητήρια σύνολα που την κινούν, η νέα CL επαναπροσδιορίζει τη θέση της στην κατηγορία των κουπέ πολυτελείας.

Με ανανεωμένο παρουσιαστικό και ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στα κινητήρια σύνολα που την κινούν, η νέα CL επαναπροσδιορίζει τη θέση της στην κατηγορία των κουπέ πολυτελείας.
Μπορεί σε αισθητική τόσο εντός, όσο και εκτός, οι επεμβάσεις στη νέα CL να είναι περιορισμένες (βλ. νέοι προφυλακτήρες και μάσκα, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, προβολείς ομίχλης τεχνολογίας LED κοκ), παρ’ όλα αυτά όμως κάτω από το καπό οι ιθύνοντες της Mercedes προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, η CL550 4Matic κινείται πλέον από έναν νέο V8 twin turbo κινητήρα 4,6 λίτρων, τεχνολογίας BlueDIRECT, ο οποίος αποδίδει 435 ίππους και ροπή που ξεπερνά τα 70 χλγμ. Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν στη CL550 μια επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δλ. Η CL63 AMG «φορά» έναν επίσης δι-τουρμπο V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,5 λίτρων με μέγιστη ισχύ 544 ίππων και ροπή 80 και πλέον χλγμ. Ανεβαίνοντας ακόμα πιο… ψηλά, η CL600 είναι εφοδιασμένη με έναν 12κύλινδρο κινητήρα με τούρμπο, χωρητικότητα 5,5 λίτρα και ισχύ 510 ίππων, ενώ στην κορυφή της πυραμίδας συναντάμε την CL65 AMG, ο κινητήρας της οποίας αποδίδει 621 ίππους.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα καινούργια στοιχεία της ανανεωμένης Mercedes CL, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στο Goodwood Festival of Speed το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, συναντάμε μια πλειάδα τεχνολογιών και συστημάτων, άμεσα συνδεδεμένων με την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών, όπως τα Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Attention Assist, Night View Assist Plus και Active Body Control. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!