top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Lamborghini Jota;

Με μια προκλητική αλλά όχι και τόσο αποκαλυπτική φωτογραφία, η ιταλική εταιρεία δίνει το πρώτο στίγμα των προθέσεων της όσον αφορά την παρουσία της σε λίγες μόλις εβδομάδες στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού!

Με μια προκλητική όχι και τόσο αποκαλυπτική φωτογραφία, η ιταλική εταιρεία δίνει το πρώτο στίγμα των προθέσεων της όσον αφορά την παρουσία της σε λίγες μόλις εβδομάδες στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού!
 
Ακολουθώντας τη γνώριμη τακτική της, που συναντήσαμε για πρώτη φορά το 2008 με αφορμή το ντεμπούτο της 4θυρης Estoque στην Έκθεση του Παρισιού, η Lamborghini έδωσε και σήμερα στη δημοσιότητα μια αρκετά… μυστηριώδη φωτογραφία προκαταβάλλοντας –τρόπον τινά!- το κοινό όσον αφορά τις κινήσεις της στην πόλη του φωτός στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Κρίνοντας από τα όσα απεικονίζονται στην εν λόγω εικόνα (σ.σ.: η οποία μάλιστα είναι η πρώτη εκ των έξι φωτογραφιών που η ιταλική εταιρεία αναμένεται να δημοσιοποιήσει σταδιακά έως τις 30 Σεπτεμβρίου!), δύσκολα μπορεί κανείς να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα. Πρόκειται για τον πολυσυζητημένο πλέον αντικαταστάτη της Murcielago; Ενδεχομένως ναι, μιας και η εκτεταμένη χρήση μερών από ανθρακονήματα, όπως φαίνεται στο εικονιζόμενο μοντέλο, πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη για τη νέα και 12κύλινδρη ασφαλώς Lamborghini Jota των 700 και πλέον ίππων (σ.σ.: όπως όλα δείχνουν, αυτό αναμένεται να είναι το όνομα του νέου super car από τη Σαντ’Άγκατα!), προκειμένου να περιοριστεί το βάρος σε «λογικά» για την κατηγορία επίπεδα. Άλλωστε, μόλις πριν λίγες εβδομάδες, ο Maurizio Reggiani, ο επικεφαλής του τμήματος R&D της Lamborghini, είχε ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του στον Τύπο πως «η μείωση των ρύπων των μοντέλων μας κατά 35% έως το 2015 θα επέλθει κυρίως μέσα από τη δραστική μείωση του βάρους των αυτοκινήτων μας. Για το λόγο αυτό, συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους κατασκευαστές στον τομέα της χρήσης ανθρακονημάτων». Ωστόσο, κανείς μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επικαλεστεί με απόλυτη βεβαιότητα πως η «μυστηριώδης» Lamborghini της φωτογραφίας μας, η οποία και θα κοσμεί το περίπτερο της μάρκας στο Παρίσι, είναι ο αντικαταστάτης της Murcielago, καθώς οι τελευταίες –ανεπιβεβαίωτες ωστόσο- πληροφορίες αναφέρουν πως το ντεμπούτο του έχει μετατεθεί για την επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης του 2011.
 
Μια ακόμα εικασία αφορά στο ντεμπούτο μιας «καυτής» παραλλαγής της ανοιχτής Murcielago, κατά πάσα πιθανότητα με την ονομασία SV (Super Veloce) ή ενδεχομένως την «ελαφρωμένη» έκδοση Superleggera της Gallardo Spyder, σενάρια που επιβεβαιώνονται εν μέρει όχι μόνο από το γράμμα «S» που διακρίνεται στο κάτω δεξί άκρο της εν λόγω φωτογραφίας, αλλά και από το τσιτάτο-γρίφος «Sound and light. Paris 2010», που λακωνικά συνοδεύει την τελευταία στο επίσημο δελτίο τύπου της εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες όμως (και φωτογραφίες ασφαλώς!), μείνετε συντονισμένοι. _Χ.Α.    
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ