X
Επικαιρότητα

Η νέα BMW Σειρά 8 Convertible δοκιμάζεται στο Death Valley

Η γκάμα της νέας Σειράς 8 της BMW θα συμπληρωθεί -όπως αναμενόταν- από την ανοιχτή έκδοση που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται εκτενώς στο Death Valley των ΗΠΑ.

Η BMW συνεχίζει την επέλασή της στο ανώτερο σκαλοπάτι της μεγάλης κατηγορίας ετοιμάζοντας πυρετωδώς μία ακόμα παραλλαγή αμαξώματος της νέας Σειράς 8, η οποία αναμένεται να πλαισιώσει σύντομα την «κλειστή» Coupe που ήδη έχει δει το φως της δημοσιότητας ως τελειοποιημένο προϊόν. Έτσι, μέσα από εντατικές για την περίσταση δοκιμές μεταξύ Las Vegas και Death Valley στις ΗΠΑ, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση στην εξέλιξη της νέας Σειράς 8 Convertible. Τα αποτελέσματα των λεγόμενων «δοκιμών θερμού κλίματος» στο δυτικό τόξο των ΗΠΑ παρέχουν σημαντικά δεδομένα στους ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας σχετικά με την απόδοση των μηχανικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του οχήματος σε ακραίες καιρικές –και όχι μόνο- συνθήκες.

Οι θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών Κελσίου, η… άφθονη σκόνη της ερήμου, τα ασταμάτητα stop-and-go στην πόλη του Las Vegas, οι «δύσκολοι» χωματόδρομοι γύρω από το όρος Whitney και η κάλυψη μεγάλων αποστάσεων μεταξύ της ακτής του Ειρηνικού και των Βραχωδών Ορών αποτελούν τις κυριότερες προκλήσεις στο πρόγραμμα των δοκιμών εξέλιξης της νέας BMW Σειρά 8 Convertible. Παράλληλα με τα παραπάνω, οι υψηλές θερμοκρασίες και η έντονη ξηρότητα του εθνικού πάρκου στην έρημο Mojave δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μία ακόμα δοκιμή. Μέσα σ’ ένα πρωτότυπο της BMW Σειράς 8 Convertible που προηγουμένως έμεινε για πολλές ώρες «εκτεθειμένο» στο φως του ήλιου, οι μηχανικοί της BMW ελέγχουν όλα τα επιμέρους ηλεκτρονικά συστήματα, το ηχοσύνολο, τους αισθητήρες και τις κάμερες των αναρίθμητων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, τις οθόνες αλλά και το εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα BMW 7.0, τις λειτουργίες συνδεσιμότητας, καθώς φυσικά και την απόδοση του αυτόματου κλιματισμού.

Διαβάστε επίσης: O V8 κινητήρας των 4,4 λίτρων της BMW M850i xDrive Coupe

Επίσης, το ταξίδι του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου στο φράγμα Hoover συνιστά ακόμα μία πρόσθετη πρόκληση. Τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τους στρόβιλους των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων που είναι εγκατεστημένα εκεί αποτελούν ένα ακόμα κριτήριο για την ανυπαρξία παρεμβολών στα ηλεκτρονικά στοιχεία και συστήματα της ανοιχτής έκδοσης της νέας «8αρας». Επιπλέον, σε ατελείωτες διαδρομές που οδηγούν μέσω του Death Valley στις ατέλειωτες στέπες της περιοχής, οι μηχανικοί της BMW δοκιμάζουν την αντοχή στη σκόνη της πολύ-στρωματικής μαλακής οροφής καθώς και του μηχανισμού αναδίπλωσής της. Στη σχετική της ανακοίνωση, η BMW επισημαίνει με έμφαση πως οι δοκιμές σε θερμό κλίμα έχουν παρόμοια βαρύτητα και σπουδαιότητα για την εξέλιξη της νέας BMW Σειρά 8 Convertible με εκείνη του προγράμματος Winter Testing Center στο Arjeplog της Σουηδίας, καθώς και με τις εντατικές δοκιμές που διενεργεί το BMW Group στις πίστες του Miramas στη Ν. Γαλλία και του Nürburgring της Γερμανίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!