X
Επικαιρότητα

Η νέα BMW Σειρά 2 Convertible αποκαλύπτεται

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στο Παρίσι, οι Βαυαροί δίνουν στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες της ανοιχτής έκδοσης της Σειράς 2.

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στο Παρίσι, οι Βαυαροί δίνουν στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες της ανοιχτής έκδοσης της Σειράς 2.

Όπως είναι φυσικό, οι σημαντικότερες διαφορές σε σχέση με την κλειστή εντοπίζονται στην οροφή, που στην περίπτωσή μας, σε αντίθεση με την αντίστοιχη παραλλαγή της σειράς 4, είναι μαλακή. Σύμφωνα με την BMW, η επιλογή αυτή, πέρα ότι διατηρεί τόσο το κόστος όσο και το βάρος της κατασκευής σε λογικά, τηρουμένων των αναλογιών, επίπεδα, προσφέρει στο συγκεκριμένο μοντέλο ένα πιο… παραδοσιακό και νεανικό στιλ. Ο μηχανισμός της μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα ανοιγοκλείνοντάς την σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τα μόλις 20 δλ. Η νέα Σειρά 2 Convertible, που ουσιαστικά αντικαθιστά την ανοιχτή έκδοση της Σειράς 1, έχει μήκος 4,432 μ. και μεταξόνιο 2,69 μ. έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει με άνεση έως και τέσσερις ενήλικους επιβάτες. Την ίδια στιγμή, ανάλογα με τη θέση της υφασμάτινης οροφής (ανοιχτή ή κλειστή), ο χώρος φόρτωσης προσφέρει μεταφορικές δυνατότητες της τάξης των 280 και 335 λίτρων αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τους διαθέσιμους κινητήρες, η BMW επέλεξε για το νέο ανοιχτό της μοντέλο τέσσερα μηχανικά σύνολα προδιαγραφών Euro 6 ασφαλώς. Σε πρώτη φάση, η 220i θα κινείται από έναν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης, με turbo φυσικά, ο οποίος θα αποδίδει 184 ίππους (0-100 χλμ./ώρα: 7,5 δλ. με μηχανικό 6άρι κιβώτιο), ενώ στην περίπτωση της 228i, ο συγκεκριμένος 4κύλινδρος θα «σκαρφαλώνει» στους 245 ίππους (0-100 χλμ./ώρα: 6,1 δλ. με τον ίδιο τύπο κιβωτίου). Η γκάμα των βενζινοκινητήρων συμπληρώνεται από τον 3λιτρο 6κύλινδρο, που κάτω από το καπό της Σειράς 2 Convertible (Μ235i), θα αποδίδει 326 ίππους εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,2 δλ. Για τους λάτρεις των ντίζελ, η εταιρεία προσφέρει ένα 2λιτρο μηχανικό σύνολο (220d) με μέγιστη ισχύ 190 ίππων. Όλοι, εκτός από το μηχανικό κιβώτιο της εταιρείας, μπορούν να συνδυαστούν με το κορυφαίο 8τάχυτο κιβώτιο της γερμανικής φίρμας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!