X
Επικαιρότητα

Η Michelin αναπτύσσει ελαστικά για τη NASA

Η Michelin ετοιμάζει ένα νέο ελαστικό για λογαριασμό της NASA το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στα νέας γενιάς σεληνιακά οχήματα.

Η Michelin στο φεγγάρι και ακόμα μακρύτερα; H συνεργασία μεταξύ της Michelin με τη NASA διαρκεί εδώ και 20 χρόνια. Και η Michelin προσβλέπει και στα επόμενα 20, σύμφωνα με τις δηλώσεις του David Stafford, διευθυντή επιχειρήσεων της Michelin στο ερευνητικό τμήμα της εταιρίας στην Αμερική. O Stafford κατά την ανακοίνωση ενός νέου σεληνιακού τροχού για τα επόμενης γενιάς σεληνιακά οχήματα της NASA, είπε:
«Η Michelin συνεργάζεται με τη NASA τα τελευταία 20 χρόνια, κατασκευάζοντας τα ελαστικά για το Διαστημικό Λεωφορείο. Τώρα, πηγαίνουμε τη συνεργασία μας ένα βήμα μπροστά, στηρίζοντας την επόμενη γενιά στην εξερεύνηση του διαστήματος. Το εγχείρημα αυτό αποδεικνύει την ικανότητα της Michelin να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη τεχνολογία και να ικανοποιεί τις ανάγκες των πιο απαιτητικών πελατών σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η NASA».
Το νέο ελαστικό θα κατασκευάζεται από επαναστατικά συνθετικά υλικά και όπως προβλέπεται θα εφαρμοστεί και σε χρήσεις πέρα από τη NASA. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του είναι η ευκαμψία και η διαρκής επαφή με το έδαφος, σε ιδιαίτερα δύσβατα εδάφη όπως είναι οι κρατήρες της σελήνης και το μαλακό χώμα. Η πρόσφυση τέλος παραμένει υψηλή ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!