X
Επικαιρότητα

Η μια και μοναδική Ferrari F12 TRS!

Ένα one-off μοντέλο, που προορίζεται για έναν και μοναδικό πελάτη της, παρουσίασε σήμερα η Ferrari επί ιταλικού εδάφους.

Ένα one-off μοντέλο, που προορίζεται για έναν και μοναδικό πελάτη της, παρουσίασε σήμερα η Ferrari επί ιταλικού εδάφους.

Βασισμένη στη γνωστή μας F12 Berlinetta, η εντυπωσιακή F12 TRS είναι ένα μοντέλο που αναβιώνει τις ανοιχτές Ferrari της δεκαετίας του ʼ50 και θα παραχθεί, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, σε ένα και μόνο αντίτυπο(!), απόλυτα συλλεκτικό ασφαλώς, προοριζόμενη για έναν τυχερό πελάτη της… αγνώστων προς το παρόν στοιχείων. Πηγή έμπνευσης για το Ferrari Style Centre και ειδικά για τον υπεύθυνο εξέλιξης της εντυπωσιακής F12 TRS, Flavio Manzoni, αποτέλεσε η 250 Testa Rossa του 1957 (εξ ου και τα αρχικά TRS). Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο της μοναδικής αυτής 2θεσιας κατασκευής είναι ασφαλώς η απουσία οροφής, όπως επίσης και το ιδιαίτερα… σμιλευμένο εμπρός μέρος, πάντοτε σε σύγκριση με την F12, το οποίο παραπέμπει σε speedster μοντέλο. Ιδιαίτερη εντύπωση, επίσης, προκαλεί και το διαφανές «παράθυρο» στο εμπρός καπό, μέσα από το οποίο φαίνεται η… κατακόκκινη 12κύλινδρη σε διάταξη V μηχανική καρδιά της F12 TRS. Πρόκειται για τον γνωστό κινητήρα των 6,3 λίτρων της Ferrari, ο οποίος αποδίδει 740 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. αλλά και 690 Nm ροπής χαρίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,1 και 8,1 δλ. αντίστοιχα.

Αξίζει να προσθέσουμε πως η εκθαμβωτική F12 TRS παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Ferrari Cavalcade που πραγματοποιήθηκε στη Σικελία, στα πλαίσια της οποίας παρέλασαν πάνω από 90 Ferrari._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!