top icon
Επικαιρότητα

Η ΜcLaren ετοιμάζει τον αντίπαλο της 911!

Το τρίτο κατά σειρά νέο της μοντέλο ετοιμάζεται να παρουσιάσει η βρετανική εταιρεία βάζοντας στο στόχαστρό της καταξιωμένες προτάσεις της αγοράς σπορ οχημάτων, όπως η Porsche 911 και το Audi R8.

Το τρίτο κατά σειρά νέο της μοντέλο ετοιμάζεται να παρουσιάσει η βρετανική εταιρεία βάζοντας στο στόχαστρό της καταξιωμένες προτάσεις της αγοράς σπορ οχημάτων, όπως η Porsche 911 και το Audi R8.

Μετά την εξωτική P1 και την εντυπωσιακή 650S, η McLaren ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα ακόμα νέο σπορ μοντέλο, αυτή τη φορά στη βάση της πυραμίδας των διαθέσιμων προτάσεών της. Διαθέτοντας μέχρι και αυτή τη στιγμή την κωδική ονομασία P13, το νέο αυτό μοντέλο αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο των Porsche 911 και Audi R8, όντας διαθέσιμο σε έκδοση κουπέ και roadster, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις. Η πρώτη, μάλιστα ,αναμένεται να είναι διαθέσιμη και σε μία ακόμα πιο… σκληροπυρηνική εκδοχή, αποκλειστικά για χρήση εντός της πίστας!

Ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση της πρώτης επίσημης (αν και καμουφλαρισμένης) φωτογραφίας, η βρετανική εταιρεία επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες πως η ονομασία του… δισυπόστατου αυτού μοντέλου θα είναι Sports Series. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, προερχόμενες από τη Μ. Βρετανία, η «μικρή» McLaren θα βασίζεται στην 650S υιοθετώντας το ίδιο πλαίσιο με διαφοροποιημένες ωστόσο διαστάσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος, πίσω από την πλάτη του οδηγού θα συναντάμε τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενo κινητήρα των 3,8 λίτρων της 650S, με τη διαφορά ότι η μέγιστη ισχύς του δεν θα υπερβαίνει τους 500 περίπου ίππους. Το γεγονός αυτό, βέβαια, κάθε άλλο παρά θα την εμποδίζει να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,0 δλ. εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή τελική ταχύτητα της τάξης των 300 χλμ./ώρα.

Η νέα «μικρή» McLaren θα παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2015. _Χ.Α.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ