X
Επικαιρότητα

Η McLaren αποκαλύπτει την 570S Coupe MSO X

Μια ειδική έκδοση πολύ περιορισμένης παραγωγής με την ονομασία MSO X έφερε στο φως η McLaren αντλώντας την έμπνευση της από την καθαρόαιμη 570S GT4.

Η σχεδίαση και κατασκευή ειδικών εκδόσεων δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για τις εταιρείες παραγωγής τετράτροχων… ονείρων. Πολλώ δε μάλλον για την McLaren, η οποία αξιοποίησε τη δημιουργικότητα του δικού της παραρτήματος, της McLaren Special Operations (MSO), δημιουργώντας 10 μόλις αντίστοιχα της 570S Coupe, τα οποία προορίζονται για ισάριθμους και εύρωστους οικονομικά θιασώτες της βρετανικής σχολής στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε για την 570S Coupe MSO X η καθαρόαιμη 570S GT4, εξ ου και οι ευμεγέθεις αεραγωγοί στο εμπρός καπό και στα άκρα του προφυλακτήρα, η βγάζω-μάτι εισαγωγή στην οροφή, η οποία, μάλιστα, είναι πλήρως λειτουργική διοχετεύοντας ικανές ποσότητες αέρα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, καθώς και η μεγάλη πίσω αεροτομή, η οποία είναι σε θέση, όπως επικαλείται η ίδια η McLaren, να παράγει σε σχέση με την «απλή» 100 κιλά επιπλέον κάθετης δύναμης. Οι απολήξεις της εξάτμισης είναι κατασκευασμένες για την περίσταση από τιτάνιο, ενώ και οι τροχοί έχουν παρεμφερή σχεδίαση με εκείνους της 570S GT4.

Διαβάστε επίσης: McLaren Automotive, το στολίδι των Βρετανών

Στο εσωτερικό οι Βρετανοί επένδυσαν πολλά από τα επιμέρους μέρη του με carbon. Από εκεί και πέρα, οι ζώνες ασφαλείας είναι αγωνιστικού τύπου, τα μπάκετ καθίσματα είναι επενδεδυμένα με carbon, ενώ για λόγους μείωσης του βάρους ο αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα έχει… εξαφανιστεί. Εντούτοις, μιας και πρόκειται για μια έκδοση που κυκλοφορεί «ελεύθερα» στο δρόμο, διαθέτει αρκετά από τα συνηθισμένα πλέον καλούδια, όπως αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, κλιματισμό κ.α. Φυσικά, καθώς πρόκειται για μια hand-made έκδοση, οι 10 τυχεροί αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν οποιοδήποτε στοιχείο εξοπλισμού επιθυμούν._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!