X
Επικαιρότητα

Η Koenigsegg εξελίσσει κινητήρα 1,6 λίτρων

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Christian von Koenigsegg σε πρόσφατη συνέντευξη που παρεχώρησε.

Ο ιδρυτής της σουηδικής εταιρείας αποκάλυψε πως η εξέλιξη ενός επαναστατικού 4κύλινδρου κινητήρα, με χωρητικότητα 1,6 λίτρων και απόδοση που θα αγγίζει τους 400 ίππους, έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Christian von Koenigsegg ξεκαθάρισε πως στόχος της ομάδας που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το όλο project δεν είναι να δημιουργήσει ένα «διαμάντι» που θα τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα που θα κοσμούνται από τη φίρμα της εταιρείας του, αλλά ένα προηγμένο μηχανικό σύνολο, που θα μπορεί δυνητικά να διατεθεί σε κάποιον κατασκευαστή ευρείας απήχησης.

Θυμίζουμε πως αυτή την περίοδο η Koenigsegg εργάζεται μαζί με την κινεζική Qoros εξελίσσοντας έναν καινοτόμο κινητήρα χωρίς εκκεντροφόρους, όπως πρόσφατα σας είχαμε αποκαλύψει σε σχετική ανάρτησή μας (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

«Οι ίδιες αρχές με τις οποίες σχεδιάσαμε τους κινητήρες των Agera και Regera μπορούν να εφαρμοστούν και στον νέο αυτό κινητήρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Christian von Koenigsegg. Όσον αφορά στις τεχνικές περγαμηνές του, ο ιδρυτής της εταιρείες αρκέστηκε να πει πως «μειώνοντας τη διάμετρο και αυξάνοντας τη διαδρομή, μπορούμε να ελαττώσουμε τις θερμικές απώλειες του εν λόγω κινητήρα. Προκειμένου να είναι πιο αποδοτικός, θα έχει σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες και βαλβίδες από προηγμένα υλικά»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!