X
Επικαιρότητα

Η κίνηση επιστρέφει αυξημένη…

Αύξηση των κυκλοφοριακών προβλημάτων προβλέπουν, από την αρχή κιόλας του φθινοπώρου, ειδικοί και συγκοινωνιολόγοι

Η ταλαιπωρία στους δρόμους του Λεκανοπεδίου επιστρέφει σύμφωνα με τους ειδικούς, που εκτιμούν πως ο κυκλοφοριακός φόρτος θα αυξηθεί τον Σεπτέμβριο κατά 12%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Αιτία η συνεχιζόμενη αύξηση των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων στο κλεινόν άστυ, που σε αρκετές περιπτώσεις «ακυρώνει» τις σαφώς βελτιωμένες -λόγω Ολυμπιάδας 2004- οδικές υποδομές: από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα 150.000 Ι.Χ. προστέθηκαν στον στόλο που κινείται καθημερινά στην Αθήνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στο Λεκανοπέδιο σε 2.500.000.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες πραγματοποιούνται τώρα κάθε μέρα από όλα τα μεταφορικά μέσα 7.000.000 μετακινήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις παρούσες αυξητικές τάσεις σε πέντε χρόνια θα φθάσουν τα 10.000.000. Κάθε πρωί 100.000 αυτοκίνητα ψάχνουν να σταθμεύσουν στα όρια του εσωτερικού Δακτυλίου, αλλά ως το 2010 όσα αναζητούν χώρο για parking θα έχουν γίνει 140.000.

Από αυτό το φθινόπωρο οι ώρες αιχμής θα αυξηθούν κατά 20 λεπτά το πρωί και κατά 7 το απόγευμα, με κυριότερα «θύματα» τις λεωφόρους Κηφισού, Μεσογείων και Κηφισίας. ‘Οσο για την μέση ωριαία ταχύτητα, αναμένεται να μειωθεί σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες από 4 ως 8 χλμ/ώρα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!