X
Επικαιρότητα

Η κ. Δεσποτοπούλου μέλος του Δ.Σ. της FIA

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA Foundation, εξελέγη στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση η κα Γιάννα Δεσποτοπούλου.
Η εκλογή της κας Δεσποτοπούλου, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της FIA Max Mosley, έγινε παμψηφεί στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης της FIA στη Βαρκελώνη, από 560 μέλη που εκπροσωπούσαν 102 χώρες.
Κριτήριο της επιλογής της κας  Δεσποτοπούλου στο ΔΣ της FIA-Foundation,  απετέλεσε  η επί σειρά ετών έντονη δραστηριοποίησή της σε θέματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα δε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Η εκλογή της κας Δεσποτοπούλου «σπάει» την παράδοση της συμμετοχής ανδρών στα όργανα της FIA, αφού εκλέγεται  για πρώτη φορά γυναίκα στην ιστορία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.
Στόχος της FIA Foundation είναι η προώθηση θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών στην κυκλοφορία αλλά και στη δημόσια  υγεία γενικότερα για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.
H FIA και η FIA FOUNDATION, παράλληλα με τις σημαντικές πρωτοβουλίες τους για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας μέσα από σημαντικά προγράμματα μεγάλης διάρκειας–όπως το Euro NCAP (δοκιμές πρόσκρουσης νέων μοντέλων) ενέκριναν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευσή τους σχέδιο δράσης δεκαετούς διάρκειας προϋπολογισμού δαπάνης 300 εκατ. δολαρίων για ολόκληρο τον κόσμο.
Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επικοινωνιακές εκστρατείες για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων, τη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές, την τήρηση των προειδοποιητικών πινακίδων κυκλοφορίας και των ορίων ταχύτητας, την οδήγηση χωρίς xρήση αλκοόλ, την πρόβλεψη νέων προδιαγραφών εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών, την  προετοιμασία των παιδιών για ασφαλή  κυκλοφορία, κα.
Όπως δήλωσε η κα Γιάννα Δεσποτοπούλου αμέσως μετά την εκλογή της στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου-FIA:

«Με την εμπειρία που απέκτησα από τη θέση της Πρόεδρου των Special Olympics αλλά και από την ιδιότητά μου της Γενικής  Γραμματέως του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο στόχος της FIA, που αποτελεί και το όνειρο όλων μας για λιγότερο αίμα στην άσφαλτο, να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!