top icon
Επικαιρότητα

Η Γερμανία μετά το CEO…

Ένα νέο, κινέζικο SUV ετοιμάζεται να λανσάρει στη Γερμανική αγορά η China Automobile Deutschland, έπειτα από δικαστική απόφαση που της απαγόρευσε να πουλήσει στη χώρα, το Shuanghuan CEO.

Η εταιρία εισαγωγής του αυτοκινήτου στη Γερμανία, China Automobile Deutschland βρέθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο στις δικαστικές αίθουσες, έπειτα από καταγγελία της BMW ότι το CEO αποτελούσε στην ουσία απομίμηση της πρώτης γενιάς του πολυτελούς X5. Το γερμανικό δικαστήριο δικαίωσε τη BMW αποφασίζοντας ότι ο σχεδιασμός του CEO αποτελεί παράβαση των δικαιωμάτων της βαυαρικής εταιρίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει βέβαια εξοργίζει την εισαγωγική εταιρία, η οποία κάνει λόγο για μεροληπτική απόφαση και άδικη, σε βαθμό που οι δικαστές δεν μπήκαν καν στον κόπο να συγκρίνουν φωτογραφικό υλικό των δυο μοντέλων, αφού αρκέστηκαν σε ορισμένες παλαιότερες φωτογραφίες του CEO.

Το εν λόγω αυτοκίνητο ξεκίνησε να διατίθεται μόλις φέτος στη Γερμανία, με το κόστος του να ανέρχεται στις 26.000 ευρώ. Παράλληλα το CEO έχει κυκλοφορήσει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, στις οποίες όμως οι εισαγωγείς κέρδισαν τελικά τη δικαστική μάχη ενάντια στη BMW.

Η China Automobile Deutschland πάντως, σκοπεύει να λανσάρει σύντομα ένα νέο SUV, το οποίο θα αποκαλείται Jonway UFO. Παράλληλα, οι διαδικασίες πιστοποίησης που αφορούν ένα άλλο SUV, το επταθέσιο GX6, αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ