X
Επικαιρότητα

Η Fiat στο Ανόβερο

Η 61η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ανόβερο, που αποτελεί την πιο σημαντική έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, θα λάβει χώρα από 19 έως 28 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό μετέχει και η Fiat Auto. Η εταιρεία θα εκθέσει στο κοινό ένα μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων, προσφέροντας μια χαρακτηριστική εικόνα της γκάμας των μοντέλων της:
Το νέο Fiat Ducato, με διάφορες εκδόσεις και μετατροπές, από τις οποίες ξεχωρίζουν: Ducato για Ducati, το αποτέλεσμα δηλαδή της συνεργασίας με την Ducati Corse, ειδικά σχεδιασμένο για τη μεταφορά και το service μοτοσικλετών. Maxi van με χώρο φόρτωσης επενδυμένο με ξύλο και ράφια με χώρους αποθήκευσης.
Van με μεταβλητό χώρο φόρτωσης σε ύψος. Drive cab με σασί της ALKO με διάταξη μετατροπής σε πικ–απ από τη Jotha.
Τις ακόλουθες εκδόσεις του Doblo Cargo:
Φορτηγό van με εσωτερικό χώρο φόρτωσης επενδυμένο με σύνθετα υλικά, και σύστημα ψύξης στο χώρο του κινητήρα. Μικρό μεταξόνιο υψηλής οροφής με δεύτερο όροφο στο χώρο φόρτωσης, που εξελίχτηκε σε συνεργασία με την Sortimo. Τρία μεγάλα μεταβλητά συρτάρια μεταξύ των δυο ορόφων και ράφια με χώρους αποθήκευσης. Van με κινητήρα καύσης μεθανίου, χώρο φόρτωσης επενδυμένο με ξύλο και ράφια στο χώρο φόρτωσης.
Την έκδοση Rotwild του νέου πικ-απ Fiat Strada με χώρο φόρτωσης διαμορφωμένο για ποδήλατα.
Και, φυσικά, το Truckster show van. Αυτό το αυθεντικό πρωτότυπο, παράγωγο της συνεργασίας των εταιρειών Bosch SpA, Behr GmbH, SEWS CABIND SpA (Sumitomo Group) και Denso Thermal System SpA, προσφέρει κάτι παραπάνω από γενναιόδωρες εξωτερικές διαστάσεις: είναι 6.48 μέτρα σε μήκος, 2.55 μέτρα σε ύψος και 2.49 μέτρα σε πλάτος. Το πρωτότυπο αυτό μεταφέρει ολόκληρη τη σύγχρονη τεχνολογία, διαθέτει στιλ που υπενθυμίζει ότι η σιλουέτα ενός LCV μπορεί κάλλιστα, εκτός από πρακτική, να είναι και πολύ σπορτίφ.
Το Διεθνές Σαλόνι στο Ανόβερο είναι και μια πολύ καλή στιγμή για να δημοσιοποιηθούν και τα εμπορικά αποτελέσματα και μερίδια αγοράς της Fiat για το πρώτο μισό του 2006, το οποίο έκλεισε με έξοχα αποτελέσματα για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Fiat σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά, φτάνοντας περίπου τις 121.000, σε σχέση με τις 109.000 μονάδες του 2005, μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 11.2%. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αυξήθηκε κατά 0.7%, από 10.6% σε 11.3%. Το νέο Doblo Cargo τα κατάφερε εξαιρετικά καλά, πετυχαίνοντας περίπου 30.000 πωλήσεις μέσα σε έξι μήνες. Το Ducato επίσης κινήθηκε εμπορικά πολύ καλά και ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία του, με 51.000 πωλήσεις. Οι πολύ καλές τοποθετήσεις της Fiat στις ευρωπαϊκές αγορές επιβεβαιώνονται ακόμα περισσότερο στην γερμανική αγορά, όπου η Fiat Light Commercial Vehicle ήταν εμπορικά η πρώτη εταιρεία μετά τους τοπικούς κατασκευαστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!