top icon
Επικαιρότητα

Η Ferrari διαχωρίζεται από την Fiat Chrysler Automobiles!

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η FCA αποκάλυψε ότι θα καταστήσει ανεξάρτητη την Ferrari σε σχέση με τον νεοσυσταθέντα αμερικανο-ιταλικό όμιλο, διαθέτοντας συγχρόνως προς πώληση 10% του μεριδίου που κατέχει.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Fiat Chrysler Automobiles αποκάλυψε ότι θα καταστήσει ανεξάρτητη την Ferrari σε σχέση με τον νεοσυσταθέντα αμερικανο-ιταλικό όμιλο, διαθέτοντας συγχρόνως προς πώληση 10% του μεριδίου που κατέχει.

Το μεγαλόπνοα σχέδια του Sergio Marchionne αναφορικά με το «αύριο» της διάσημης ιταλικής φίρμας, αλλά και ολόκληρης της Fiat Chrysler Automobiles, αρχίζουν πλέον να παίρνουν σάρκα και οστά. Όπως επίσημα ανακοινώθηκε πριν λίγες μόλις ώρες, η Ferrari διαχωρίζεται από τη «μαμά» εταιρεία αποτελώντας πλέον μία ανεξάρτητη μάρκα και όχι «κομμάτι» της Fiat Chrysler Automobiles, απόφαση που πρόκειται να υλοποιηθεί και νομικά μέσα στην επόμενη χρονιά. Συγχρόνως, η FCA ανακοίνωσε πως θα διαθέσει προς πώληση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη το 10% του μεριδίου που κατέχει στην Ferrari (σημ.: θυμίζουμε πως η Fiat ελέγχει μέχρι τώρα το 90% του cavallino rampante, με το υπόλοιπο 10% να ανήκει στον Piero Ferrari, εγγονό του ιδρυτή της εταιρείας, Enzo Ferrari), με στόχο, σύμφωνα με τα επίσημα πάντα ανακοινωθέντα, να χρηματοδοτήσει το σχέδιο ανάκαμψής της, συνολικού ύψους 48 δις ευρώ. Το υπόλοιπο ποσοστό θα διανεμηθεί στους μετόχους της Fiat Chrysler Automobiles.

Αναφορικά με την απόφαση αυτή, ο Πρόεδρος της FCA, John Elkann, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που προβήκαμε σε αυτήν την πρόσθετη για την ανάπτυξη της Fiat Chrysler Automobiles κίνηση. Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή της FCA στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο διαχωρισμός της Ferrari θα διατηρήσει τη φημισμένη ιταλική κληρονομιά, καθώς και τη μοναδική θέση της Ferrari επιτρέποντας συγχρόνως στους μετόχους της FCA να επωφελούνται από την υψηλή αξία της μάρκας»._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ