X
Επικαιρότητα

Η BMW στη Γενεύη

Η επόμενη γενιά της Σειράς 5 Touring θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην 87η έκθεση της Γενεύης, που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο Palexpo.

Στο Διεθνές Σαλόνι (9–19 Μαρτίου) η BMW θα παρουσιάσει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις από την τρέχουσα γκάμα της, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης με πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Η επόμενη γενιά της Σειράς 5 Touring θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην. Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση θα κάνει στη Γενεύη και η ανανεωμένη Σειρά 4. Μία ακόμα αποκλειστική έκδοση του σπορ plug-in-υβριδικού BMW i8 θα κάνει επίσης παγκόσμιο ντεμπούτο στη Γενεύη, με τη μορφή του i8 Protonic Frozen Black Edition.

Συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο, η νέα Σειρά 5 Touring έχει ελαφρώς μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και προσφέρει αισθητά αυξημένο χώρο επιβατών και αποσκευών. Ακόμα και με όλα τα καθίσματα κατειλημμένα, ο χώρος αποσκευών της νέας BMW Σειράς 5 Touring έχει χωρητικότητα 570 λίτρων, δέκα πλέον του προκατόχου της. Όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις τον Ιούνιο του 2017, θα υπάρχουν τέσσερις κινητήρες τελευταίας γενιάς του BMW Group. Δύο από αυτούς θα συνδυάζονται με το σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive από την αρχή. Στην πορεία, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις που θα συνδυαστούν με συμβατική πίσω κίνηση ή τετρακίνηση. Η απόδοση, η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική και η μείωση βάρους κατά 100 kg (κατά μέσο όρο) συγκριτικά με τα αντίστοιχα απερχόμενα μοντέλα σημαίνουν ότι η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων έχουν μειωθεί μέχρι 11%, ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα.

Με πιο μοντέρνα σχεδίαση και νέα φιλοσοφία πλαισίου, η ανανεωμένη Σειρά 4 συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί και πίσω ποδιά, και νέοι στάνταρ προβολείς LED και πίσω φώτα LED υπογραμμίζουν την σπορ εμφάνιση των νέων μοντέλων της BMW Σειράς 4, Coupe Cabrio και Gran Coupe. Νέα στυλιστικά στοιχεία, πινελιές χρωμίου και λαμπερό μαύρο φινίρισμα στην κεντρική κονσόλα προσδίδουν έξτρα νότες πολυτέλειας στο εσωτερικό.

Η γκάμα αποκλειστικών, περιορισμένης παραγωγής ειδικών εκδόσεων του plug-in υβριδικού, σπορ μοντέλου BMW i8 επεκτείνεται. Η απόχρωση της BMW Individual, Protonic Frozen Black, και το αποκλειστικό στυλ του εσωτερικού αναδεικνύουν την προηγμένη γοητεία του. Μέσα στο 2017, η BMW i θα λανσάρει επίσης την έκδοση BMW i8 Protonic Frozen Yellow Edition, προσφέροντας στους πελάτες την ευκαιρία να βιώσουν την οδηγική απόλαυση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με στοιχεία αποκλειστικότητας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!