top icon
Επικαιρότητα

Η Aston Martin One-77 ξεπουλάει!

H Aston Martin ανακοίνωσε πως η λίστα των παραγγελιών για την -ακόμα κρυφή- One-77 είναι ήδη πλήρης.

Με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων να συρρικνώνονται υπό την σκιά της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η Aston Martin ανακοίνωσε πως η λίστα των παραγγελιών για το πολύ-αναμενόμενο One-77, που είναι και το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο, είναι ήδη πλήρης. Παρόλο που είχαμε την ευκαιρία να δούμε μόνο ένα μικρό μέρος του να αποκαλύπτεται, και αυτό την τελευταία εβδομάδα στην Έκθεση του Παρισιού, εντούτοις γνωρίζουμε ότι οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100. Οι πρώτες παραδώσεις του υπεραυτοκινήτου των 320 χλμ./ώρα, που κοστίζει 1,5 εκ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο σε εκείνους τους πρώτους τυχερούς που έδωσαν προκαταβολή 250.000 ευρώ.
 
Αν και δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το One-77 θα έχει σασί από ανθρακονήματα, αλουμινένιο αμάξωμα και θα κινείται από ένα κινητήρα V12 7,3 λίτρων. Όσον αφορά τώρα στην ονομασία «One-77», δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο όπως εξηγεί ο αρχισχεδιαστής Reichmann: «Απλά το νούμερο «75» μας φαινόταν πολύ προφανές και κοινότυπο, αντίθετα το «77» είναι δύο τυχερά εφτάρια μαζί».
 
Το δελτίο τύπου της Aston Martin συνέπεσε με τις ανακοινώσεις για την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής αγοράς του αυτοκινήτου για τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα μήνα που παραδοσιακά παρουσιάζει τις υψηλότερες πωλήσεις. Πιο συγκεκριμένα, στη Μ. Βρετανία μειώθηκαν κατά ένα πέμπτο, ενώ στη Δυτική Ευρώπη υποχώρησαν κατά 9,3% συγκριτικά με το μήνα Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.
 
Με την έλευση του One-77, το σημερινό ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου θα περάσει στη δεύτερη θέση, και αναφερόμαστε φυσικά στη Veyron του 1 εκ. και κάτι ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ