X
Επικαιρότητα

i-ACC: Το έξυπνο cruise control της Honda

Η ιαπωνική εταιρεία λανσάρει στο νέο CR-V ένα ακόμα πιο προηγμένο προσαρμοζόμενο σύστημα cruise control, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προβλέψει τις κινήσεις των υπολοίπων οχημάτων.

Η ιαπωνική εταιρεία λανσάρει στο νέο CR-V ένα ακόμα πιο προηγμένο προσαρμοζόμενο σύστημα cruise control, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προβλέψει τις κινήσεις των υπολοίπων οχημάτων.

Με την ονομασία Intelligent Adaptive Cruise Control, ή εν συντομία, i-ACC, το έξυπνο σύστημα προσαρμοσμένης πλοήγησης της Honda, που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ανανεωμένο CR-V, συλλέγει μια σειρά από δεδομένα μέσω μιας κάμερα και ενός ραντάρ καταγράφοντας ουσιαστικά τις θέσεις των οχημάτων που βρίσκονται στις υπόλοιπες λωρίδες κίνησης πέριξ του οχήματος. Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο, το i-ACC έχει τη δυνατότητα να προβλέπει την πιθανότητα αιφνίδιας εισόδου οχημάτων που κινούνται σε γειτονικές λωρίδες και μάλιστα σε χρόνο έως και πέντε δευτερόλεπτα πριν συμβεί. Ως αποτέλεσμα της ικανότητας αυτής, το σύστημα εφαρμόζει αρχικά ήπια πέδηση, ενώ ένα εικονίδιο εμφανίζεται στην οθόνη του οδηγού, ενημερώνοντάς τον. Στη συνέχεια, εφόσον ο οδηγός δεν προβεί στα… δέοντα, παρεμβαίνει με ισχυρότερο φρενάρισμα για προσαρμογή της ταχύτητας ώστε να διατηρηθεί μία ασφαλής απόσταση. Αξίζει να σημειώσουμε πως το i-ACC αναγνωρίζει την πλευρά του δρόμου στην οποία οδηγείτε, είτε βρίσκεστε στη Βρετανία, είτε στην υπόλοιπη Ευρώπη και ανιχνεύει αυτόματα ποιο από τα διπλανά οχήματα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο κίνδυνο οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.

Το i-ACC είναι αποτέλεσμα ενός εσωτερικού προγράμματος έρευνας και εξέλιξης (R&D) της Honda, το οποίο ανέλαβε μία διεθνής ομάδα της εταιρείας σε Ευρώπη και Ιαπωνία, όντας ειδικά σχεδιασμένο για τους Ευρωπαϊκούς δρόμους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!