X
Επικαιρότητα

Hyundai V6

Η Hyundai ανακοίνωσε την ανανέωση του V6 κινητήρα Lambda των 3.8 λτ. η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Genesis Coupe.

Η Hyundai ανακοίνωσε την ανανέωση του V6 κινητήρα Lambda των 3.8 λτ. η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Genesis Coupe αυτό το μήνα στην Κορέα. Με την επωνυμία RS ο νέος κινητήρας αποδίδει μόνο 4 ίππους και 4 Nm περισσότερα, φτάνοντας τώρα τους 310 ίππους, (για την αμερικάνικη αγορά), στις 6.300 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 360 Nm στις 4.700 σ.α.λ.
Προκειμένου να ταιριάξει στο χώρο του Genesis Coupe ο RS έχει δεχθεί επεμβάσεις στη εισαγωγή και την εξαγωγή που έχουν ως αποτέλεσμα το κατά 5 εκ. μικρότερο ύψος του κινητήρα. Η πολλαπλή της εξαγωγής έχει βελτιωθεί έτσι ώστε να παρουσιάζει μειωμένη αντίσταση στα καυσαέρια κάτι που έχει επίπτωση στις επιδόσεις αλλά και στον ήχο της εξάτμισης. Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί η διάμετρος της εισαγωγής στο ETC (Electronic Throttle Control), έτσι ώστε ο κινητήρας να αναπνέει καλύτερα.
Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη βελτίωση της ακαμψίας στο μπλοκ του κινητήρα, έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί μεγαλύτερες δυνάμεις, ενώ προστέθηκε και ένας επιπλέον ψεκαστήρας σε κάθε πιστόνι με σκοπό την ψύξη και την αποτροπή καταστροφής του κινητήρα από υπερθέρμανση. Η αύξηση της ιπποδύναμης προέρχεται από την προσθήκη πιο άγριων εκκεντροφόρων στο σύστημα Continuously Variable Valve Timing, τόσο στην εισαγωγή όσο και στην εξαγωγή.
Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ένδειξη για το εάν ο κινητήρας RS θα παρουσιαστεί στη Βόρεια Αμερική στο Genesis Coupe πριν την επίσημη παρουσίασή του την Άνοιξη του 2009. Ο Lambda RS θα συνδυάζεται με εξατάχυτα κιβώτια, είτε μηχανικά είτε αυτόματα.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!