X
Επικαιρότητα

Hyundai Nuvis Concept

Το πρώτοτυπο Nuvis είναι το ενδέκατο δημιούργημα του κέντρου σχεδίασης της Hyundai στην Καλιφόρνια. Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει τις προθέσεις της για το μελλοντικό κροσόβερ μοντέλο της.

Η Hyundai συνεχίζει να κατασκευάζει πρωτότυπα μοντέλα που αφήνουν θετικές εντυπώσεις στο πέρασμά τους. Τελευταίο παράδειγμα το υβριδικό Nuvis, που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας, το Nuvis Concept δείχνει την κατεύθυνση που θα έχει το μελλοντικό της κροσόβερ.
Στόχος των σχεδιαστών της Hyundai ήταν να δημιουργήσουν σε όσους κοιτούν το Nuvis, την εντύπωση ότι το πρωτότυπο όχημα βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μπλε ακρυλικό χρώμα, με την κεντρική κονσόλα να θυμίζει ποταμό.
Το μήκους 4,78 μέτρων τετραθέσιο όχημα, με τις εντυπωσιακές πόρτες τύπου gullwing και τους τροχούς των 22 ιντσών, ενσωματώνει την τεχνολογία Hybrid Blue Drive. Το σύστημα αυτό αποτελείται από τον κινητήρα 2,4 λίτρων Theta II και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την εκτιμώμενη συνδυαστική απόδοση να ανέρχεται στους 228 ίππους. Οι μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος, ενώ η κίνηση περνάει στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.
Όπως επιβάλλεται σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο, το Nuvis ενσωματώνει συστήματα stop&start και επανάκτησης ενέργειας από το φρενάρισμα. Το πρώτο όχημα παραγωγής της Hyundai που θα εξοπλιστεί με το Hybrid Blue Drive θα είναι το Sonata επόμενης γενιάς, που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ._Κ.Μπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!