top icon
Επικαιρότητα

Hyundai Motor Manufacturing Czech

Η Hyundai αυξάνει την παρουσία της στην Ευρώπη και στο τέλος του 2008 θα εφοδιάζει την αγορά με αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται στην Τσεχία. Για το σκοπό αυτό ίδρυσε την θυγατρική της «Hyundai Motor Manufacturing Czech», που θα αναλάβει τη διαχείριση της βιομηχανικής μονάδας που θα κατασκευάσει η κορεατική εταιρεία στην περιοχή Nosovice.

Η επένδυση ανέρχεται στα 1.3 δις ευρώ, ενώ από αυτή θα δημιουργηθούν 3.500 θέσεις εργασίας. Οι εργασίες κατασκευής του εργοστασιου θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2006 και η έναρξη  της παραγωγής αναμένεται τον Οκτώβριο του 2008. Η αρχική παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου θα είναι 200.000 επιβατικά αυτοκίνητα και οχήματα ελεύθερου χρόνου, όπως και 600.000 κιβώτια ταχυτήτων.

Από το 2011 η παραγωγή θα αυξηθεί στις 300.000 μονάδες ετησίως, καθώς σε αυτή θα συμπεριληφθεί και η κατασκευή οχημάτων MPV. To μικρομεσαίο μοντέλο με  την προσωρινή ονομασία «Αrnejs», που γνωρίσαμε πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι αρχικά θα κατασκευάζεται στην Κορέα, ενώ μετέπειτα τμήμα της παραγωγής θα μεταφερθεί στη δημοκρατία της Τσεχίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ