X
Επικαιρότητα

Hyundai ix-onic

Το πρωτότυπο της Hyundai που πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Γενεύη, δείχνει το πώς βλέπει η κορεατική εταιρεία τα compact SUV.

Η ομάδα ευρωπαϊκού σχεδιασμού της Hyundai στο Rüsselsheim της Γερμανίας αποκαλεί το ix-onic «αστικό νομάδα, ένα αυτοκίνητο αντιθέσεων για έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις». Κατασκευασμένο στην Ευρώπη, και προσανατολισμένο στους Ευρωπαίους καταναλωτές, το νέο πρωτότυπο εμπνεύστηκε από πόλεις με μεγάλη πολιτιστική παράδοση όπως το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο και άλλες.
Με συνολικό μήκος 4.400 χλστ., πλάτος 1.850 χλστ. και ύψος 1.650 χλστ. το ix-onic αποτελεί ένα όχημα με εντυπωσιακή εμφάνιση και παρουσία στο δρόμο. Η εξάγωνη μάσκα είναι μια περαιτέρω εξέλιξη που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2006 στο πρωτότυπο Genus και εξελίχθηκε στην εμφάνιση του πρωτότυπου i-mode το 2008. Τα φωτιστικά σώματα αναδεικνύονται μέσω των φώτων ημέρας LED(DRL). Επιπλέον φώτα ημέρας LED είναι τοποθετημένα στους εξωτερικούς καθρέφτες.
Το πίσω παράθυρο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τη Hyundai, σε στενή συνεργασία με την εταιρεία QarmaQ-partner SABIC Innovative Plastics. Σε κάθε πλευρά του πίσω παραθύρου, έχουν ενσωματωθεί δύο κάθετα spoilers για την μείωση αεροδυναμικού τριβής. Εσωτερικά, το ix-onic φιλοξενεί πέντε επιβάτες.
Το ix-onic είναι εξοπλισμένο με 4κύλινδρο turbocharged βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων GDi, με τεχνολογία ISG (Idle Stop and Go) και διπλό συμπλέκτη με μετάδοση 6 σχέσεων. O κινητήρας του ix-onic εκπέμπει μόλις 149 γρ./χλμ. CO2.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!